. . .

Cei mai buni chirurgi cardiovasculari



Cea de-a treia edie a programului intensiv “Saving Hearts”, proiect inițiat de Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund, Suedia și institutul de cercetare Western Vascular Institute, Irlanda, va avea loc în perioada 10-21 iulie, la Sibiu. Studenții selectați vor beneficia de cursuri teoretice și practice susținute de medici specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate, prin intermediul cărora se vor familiariza cu cele mai moderne tehnici imagistice de explorare a cordului, de diagnosticare și tratament intervențional al afecțiunilor cardiovasculare. Proiectul “Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment”, finanțat prin programul Erasmus+, este prima școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională din România.

 “După succesul primelor două ediții, continuăm și în acest an programul intensiv Saving Hearts, care oferă studenților participanți pregătirea teoretică, dar mai ales practică în chirurgia cardiovascularăendovasculară și cardiologia intervențională, conform celor mai noi și inovatoare protocoale terapeutice din domeniu. Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de mortalitate din România, de aici și nevoia de a avea medici cât mai bine pregătiți în acest domeniu”, a declarat conf. univ dr. Victor Costache, coordonatorul proiectului.

 La fel ca în fiecare an, cursurile și stagiile de pregătire se vor desfășura în cadrul Spitalului European Polisano, care dispune de cea mai modernă platformă de imagistică medicală și de echipamente de ultimă generație în cadrul secțiilor de cardiologie și chirurgie cardiovasculară. De-a lungul celor zece zile, studenții vor participa la cursuri interactive, cu transmiteri live din sălile de operații ale Spitalului Polisano prin sisteme de telemedicină, precum și la workshop-uri în care vor fi prezentate cele mai noi tehnologii din domeniu. Astfel, studenții vor cunoaște modul de lucru al echipei cardiovasculare multidisciplinare Echipa Inimii – Heart Team, alcătuită, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari, cardiologi, anesteziști și radiologi de prestigiu internațional.

Proiectul este un parteneriat al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu cu Spitalul European Polisano, Universitatea Lund din Suedia, cu o expertiză bogată în domeniul cardiologiei pediatrice și The Western Vascular Institute din Irlanda, implicat activ în cercetări în domeniile cardiovascular și endovascular și traininguri referitoare la tehnologiile de ultima oră. Lectorii programului vor fi atât cadre didactice din instituțiile partenere, cât și personalități din domeniul medicinei cardiovasculare, invitate să participe la acest proiect.

Deschiderea oficială a programului intensiv ”SavingHearts” va avea loc luni, 10 iulie 2017, ora 09.00, în Sala Senatului a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu din incinta Facultății de Medicină, str. Lucian Blaga nr. 2.


Cei mai buni chirurgi cardiovasculari

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Medicină

Dată de început:

10/07/2017

Dată de încheiere:

21/07/2017

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro