. . .

Centru de inovare digitală inițiat de ULBS selectat la nivel național pentru a face parte din rețeaua europeană a centrelor de inovare digitalăLeveraging Administration and Business for a Smart Community (LAB4COM), centrul de inovare digitală inițiat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), a fost selectat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României ca Centru European de Inovare Digitală ce va reprezenta țara noastră alături de alte 11 inițiative regionale în competiția la nivel European.

Câștigătorii ce vor fi selectați de Comisia Europeană în cadrul rețelei europene a centrelor de inovare digitală vor putea accesa un buget propus de 9,2 miliarde Euro prin programul Europa Digitală pentru îmbunătățirea competitivității UE la nivel internațional prin investiții importante în dezvoltarea capacităților strategice ale Uniunii, susținând dezvoltarea unor domenii cheie precum inteligența artificială (2,5 miliarde Euro), calculul numeric de înaltă performanță (high-performance computing – HPC) (2,7 miliarde euro), securitate cibernetică (2 miliarde Euro), competențe digitale avansate (700 milioane Euro), digitalizarea administrației publice și interoperabilitate (1,3 miliarde Euro).

LAB4COM își propune sprijinirea transformării digitale în regiunea Centru pentru o mai bună competitivitate internațională având la bază colaborarea cu toți actorii comunității locale și regionale interesați, atât din mediul de afaceri sau din cel public. În prezent, LAB4COM reprezintă un ecosistem  format din 27 de organizații din județele Sibiu, Alba și Brașov, provenind din domenii diverse, precum: industrie, clustere și asociații, instituții de cercetare și educație, centre de competențe, incubatoare, acceleratoare, administrație locală și județeană, investiții, brokeraj financiar, expertiză contabilă sau consultanță de business, consultanță juridică și proprietate intelectuală.

Echipa ULBS care a coordonat proeictul LAB4COM este compusă din conf. dr. ing. Bogdan-Constantin Pîrvu, prof. univ. dr. Claudia Ogrean, prof. univ. dr. Mihaela Herciu și prof. dr. ing. Constantin-Bălă Zamfirescu. LAB4COM se numără printre inițiativele strategice ale ULBS pentru sporirea capacității de cercetare dezvoltare și inovare în domeniul Internetului Viitorului.

Mai multe detalii legate de selecția națională se regăsesc aici:  https://www.adr.gov.ro/digital-innovation-hubs-rezultatele-procedurii-nationale-de-selectie/

Mai multe detalii legate de centrele europene de inovare digitală se găsesc aici: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/european-digital-innovation-hubs-digital-europe-programme-0

Pentru detalii suplimentare: bogdan.pirvu@ulbsibiu.ro


/

Detalii

Categorii:

Cercetare Infrastructură

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Bogdan-Constantin Pîrvu

Email contact:

bogdan.pirvu@ulbsibiu.ro