. . .

Concurs Line Follower -powered by Marquardt- Etapa a II-aÎn data de 1 martie 2023, începând cu ora 10:00, în holul Facultății de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, va avea loc a doua etapă a “Concursului de roboți mobili – powered by Marquardt”, organizat de Departamentul Mașini și Echipamente Industriale. Concursul de roboți mobili urmărește identificarea și premierea celor mai bune echipe studențești de proiectanți și programatori de platforme mobile autonome (roboți mobili).

Echipele se vor întrece pe un traseu cu obstacole (linii întrerupte, sensuri giratorii, intersecții etc.), câștigător fiind robotul care parcurge traseul în timpul cel mai scurt. În cadrul acestei etape este permisă echiparea suplimentară a platformelor cu anumite accesorii necesare identificării obstacolelor de pe trasee.

În campionatul aflat la cea de-a șasea ediție, s-au înscris 40 de echipe, dintre care 22 din cadrul Facultății de Inginerie a ULBS și 18 echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Școala Națională de Gaz Mediaș, Colegiul Tehnic “August Treboniu Laurean” Agnita, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea.

Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie a ULBS sunt formate din peste 90 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Sisteme de Producție Digitale, Calculatoare, Tehnologia Informației, Ingineria Sistemelor Multimedia, Electronică Aplicată, Electromecanică, Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Inginerie Economică în Domeniul Mecanic, Mechatronics.

Întregul campionat este sponsorizat de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, căreia îi mulțumim și pe această cale.

Vă așteptăm să susțineți membrii echipelor în demersul lor de a proiecta și realiza cel mai rapid robot ”line follower”!

Programul etapei a II-a:

8:30 – 10.00 – Antrenamente oficiale pe pista de concurs

10:00 – 10:15  – Deschiderea oficială a manifestării

10:15 – 13:15   – Concurs

13:15 – 13:30  – Festivitatea de premiere


Concurs Line Follower -powered by Marquardt- Etapa a II-a

Detalii

Categorii:

Competitie

Domenii:

Inginerie

Locaţie:

Facultatea de Inginerie a ULBS

Persoană contact:

Alexandru Bârsan

Email contact:

alexandru.barsan@ulbsibiu.ro