. . .

Conferința Internațională anuală "Biblioteci, cunoaștere și informație", găzduită de ULBS



Biblioteca ULBS dă startul primei ediții a Conferinței Internaționale anuale ,,Biblioteci, cunoaștere și informație” organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Biblioteca Universității din Bayreuth, în perioada 25-27 aprilie 2024.
Tema principală a primei ediții este ,,Producția și circulația informației în era crizelor”, iar programul conferinței cuprinde patru paneluri: Biroul de informații: cultura informației, cultura media, cultura democratică; Rafturi: cărți și biblioteci; Deschis: open source, open science, open access; Online: digit(al)izarea.
Scopul conferinței este de a da naștere unei dezbateri în manieră inter- disciplinară, invitând la participare specialiști din domenii preocupate de natura și funcția informației în societatea contemporană (științele informării și documentării, jurnalism, comunicare și media, filosofie, sociologie, educație, cultură). Bibliotecile sunt, prin tradiție, noduri însemnate în rețeaua informațională globală și instituții responsabile cu regăsirea, selectarea, circularea și organizarea cunoașterii.

Conferința debutează joi, 25 aprilie, la Sala Senatului ULBS, ora 17.00, cu discursurile de bun venit din partea organizatorilor locali și cu prezentarea keynote susținută de Dipl.-Biol. Ralf Brugbauer, directorul Bibliotecii Universitare din Bayreuth, care a avut un rol vital în dezvoltarea Bibliotecii ULBS, prin implicarea sa în planificarea și finalizarea noului sediu al bibliotecii, în perioada 2006 – 2009 (la momentul respectiv, în calitate de director adjunct al Bibliotecii Universitare din Marburg), colaborare care a continuat până în prezent prin parteneriate încheiate între cele două instituții.
Alături de Ralf Brugbauer vor fi prezenți la conferință Andrea Wolff-Wölk, directoarea Bibliotecii Universitare din Marburg și Tobias Müllerleile, șef al Departamentului Servicii Digitale din cadrul aceleiași biblioteci. Delegația din Germania va participa la mai multe întâlniri: cu reprezentanți ai conducerii Universității  ,,Lucian Blaga” din Sibiu, cu reprezentanți ai Cultural Heritage Lab și Digital Humanities Lab, cu echipa Biblioteciii ULBS, pentru a discuta noi oportunități de colaborare.

De asemenea, va participa la conferință și Frank Seeliger, directorul Bibliotecii Universității Tehnice de Științe Aplicate din Wildau (Germania), care va vorbi despre rolul bibliotecilor în rafinarea informației în raport cu alți furnizori de platforme digitale.

Programul complet al conferinței este disponibil pe site-ul Bibliotecii ULBS (Programm for Site and Facebook.cdr (ulbsibiu.ro).

 


/

Detalii

Categorii:

Conferință

Persoană contact:

Cristina Pârvu

Email contact:

biblioteca@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

Program_conferinta_25_27-aprilie_BibliotecaULBS.pdf