. . .

Conferința internațională ”Integrating the Rural World. Economy, Society and Politics in Central and Eastern Europe, 1848-1939”, la ULBSÎntre 2- 5 noiembrie, peste 40 de cercetători din Marea Britanie, SUA, Germania, Cehia, Slovenia, Croația, Spania, Polonia, Grecia, Serbia, Suedia, Austria, Italia, Danemarca și România și-au anunțat participarea la Conferința internațională ”Integrating the Rural World. Economy, Society and Politics in Central and Eastern Europe, 1848-1939”, găzduită de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Evenimentul este organizat de ULBS în parteneriat cu Central European University Vienna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea București și finanțat prin UEFISCDI. Printre vorbitori se află experți europeni, care vor participa la întâlnirea academică de la Sibiu în calitate de keynote speakers: Maria Bucur (Indiana University Bloomington), Eric Vanhaute (Ghent University) și Marius Turda (Oxford Brookes University). Sesiunea va fi deschisă de către rectorul ULBS, prof. univ. dr. Sorin Radu, în Aula „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte.

Scopul conferinței este acela de a dezbate modul în care elitele naționale din Europa Centrală și de Est s-au raportat la țărănime, în procesul construirii statelor moderne și a democrației, explorând din perspectivă interdisciplinară transformarea socială și identitară a țăranilor, din supuși în cetățeni activi. Politizarea lumii rurale, în sensul creșterii participării țăranilor la agenda publică și identificarea lor cu ceea ce numim astăzi binele comun a fost un fenomen esențial în procesul de tranziție către națiunile moderne și democrate. Abordarea va fi una comparativă și va analiza integrarea politică a ruralității în diferitele societăți aparținând fostului Imperiu Austro-Ungar, în contextual migrației forței de muncă, a industrializării, a secularizării și a răspândirii radicalismului politic.

Agenda conferinței ”Integrating the Rural World. Economy, Society and Politics in Central and Eastern Europe, 1848-1939” este disponibilă aici: https://grants.ulbsibiu.ro/ssc/integrating-the-rural-world-economy-society-and-politics-in-central-and-eastern-europe-1848-1939/

 


/

Detalii

Categorii:

Cercetare Conferință

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro