. . .

Curs de Protecția Mediului pentru studenții Facultății de Inginerie 

25 de studenți din anul III ai Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au participat la cursul de Protecția Mediului, ce cuprinde și informații despre energie regenerabilă și eficiență energetică. Acesta este una dintre acțiunile sustenabile ale proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” realizat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și University of South-Eastern Norway. Cursul s-a adresat studenților de la specializarea Ingineria Transporturilor și a Traficului.

Programa de studiu a cuprins următoarele teme:

  •  Resursele de energie primară și producția de energie electrică și termică;
  •  Consumul de energie și combustibil;
  •  Descrierea indicatorilor specifici și a metodelor de bază pentru evaluarea eficienței energetice.

Scopul principal al acestui curs este acela de a oferi studenților posibilitatea de a dobândi cunoștințe în domeniul producției și conversiei energiei, al surselor convenționale și neconvenționale și de a proteja mediul și resursele pentru o viitoare dezvoltare durabilă. Acesta va avea și o parte practică, un concurs în care studenții împărțiți în echipe, pe baza cunoștințelor acumulate privind conceptul de energie verde, vor crea machete pentru sisteme de eficiență energetică, ce vor fi prezentate în toamna acestui an.

Apreciez în mod deosebit implicarea studenților în proiectul pe care îl derulăm alături de partenerii noștri din mediul academic. Ei sunt unul dintre cei mai importanți vectori, reprezintă viitorul, iar prin cunoștințele pe care le-au dobândit la acest curs vor putea contribui cu siguranță la crearea unui viitor mai verde în județul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Cursul pentru studenți reprezintă una dintre activitățile proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014 – 2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, cu o valoare de 188.930 euro.

Obiectivul general al proiectului este acela de a crește cunoștințele privind energia regenerabilă, eficiența energetică prin acțiuni de conștientizare și instruire în rândul cetățenilor județului Sibiu, dar și a autorităților publice și a specialiștilor din companii, prin prezentarea de soluții de eficiență energetică prin surse regenerabile pentru un mediu curat, un mediu climatic stabil și economii de costuri.

Cele mai importante activități din cadrul proiectului:

  •  30 de ateliere de conștientizare pentru cetățeni, care au ca scop o mai bună înțelegere a beneficiilor energiei regenerabile și a impactului acesteia în eficiența  energetică;
  •  6 ateliere organizate în orașele din județul Sibiu pentru aproximativ 90 de persoane, care vor fi pregătite în domeniul eficienței energetice prin surse regenerabile; ü implementarea unui Curs de Protecția Mediului care cuprinde și energie regenerabilă și eficiență energetică pentru studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu;
  • elaborarea unui Ghid despre beneficiile utilizării energiei regenerabile și eficiența energetică în județul Sibi

Curs de Protecția Mediului pentru studenții Facultății de Inginerie

Detalii

Categorii:

Comunicate Sustenabilitate

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Claudiu Isarie

Email contact:

claudiu.isarie@ulbsibiu.ro