. . .

Cursuri gratuite de Design Thinking pentru cadrele didactice și studenții ULBS



Începând cu luna noiembrie, ULBS D-School oferă cursuri gratuite de Design Thinking focalizate pe co-crearea unei soluții de optimizare a interacțiunii între studenți și profesori în cadrul cursurilor online. 

Vom dezvolta o soluție pentru această provocare în 10 săptămâni (până la sfârșitul lunii ianuarie) prin participarea la un atelier de câte 2 ore în fiecare zi de miercuri pentru studenți, respectiv vineri pentru profesori, orele urmând a fi stabilite împreună cu participanții.

În cadrul atelierelor vor fi folosite metode de cercetare calitativă pentru colectarea datelor, tehnici de alternare între gândirea divergentă și convergentă pentru reformularea provocării pe baza datelor colectate, tehnici și metode de generare de idei; concretizarea și testarea ideilor vor fi realizate folosind platforme colaborative. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare despre platforme. Contul va fi asigurat de către facilitatorul atelierului, iar platforma nu necesită instalare. Aceste detalii vor fi aprofundate în cadrul atelierului, iar toate activitățile se vor desfășura cu prezență fizică, la sediul ULBS D-School (clădirea modulară din parcarea Facultății de Inginerie, etajul 1).

În cadrul celor 10 săptămâni vor exista scurte prezentări din partea unor profesori membri ai Alianței Globale de Design Thinking (GDTA).

Formularul de înscriere este disponibil până în data de 25 octombrie 2022, aici:

  • pentru profesori: 

https://forms.gle/7TR9TqT5YLBptPNK8

  • pentru studenți:

https://forms.gle/Mx64XwN1YjVSzp2o6

La finalul atelierelor ne dorim să co-creăm și să adaptăm modul de prezentare a metodei design thinking, pe baza expertizei multidisciplinare din ULBS și a schimbului de idei și, poate, a sugestiilor de metode și instrumente primite de la colegii pasionați de cercetare calitativă, cercetare fundamentală, prototipare, tehnici de dezvoltare a creativității, improvizație și comunicare.


Cursuri gratuite de Design Thinking pentru cadrele didactice și studenții ULBS