. . .

Dezbatere pe tema combaterii dezinformării, în cadrul unui proiect susținut de Comisia Europeană prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură



G4 media, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, organizează în data de 1 martie 2024, în Sala Senatului, Prof. Univ. Dr. Grațian Ștețiu Lucian Blaga nr. 2A, două evenimente sprijinite de Comisia Europeană, prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură,  în cadrul proiectului „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”.

Evenimentul va cuprinde două părți: prima parte ( în intervalul 9:30-11:00) va fi dedicată analizei fenomenului de fake-news și va avea ca public-țintă studenții, iar cea de- a doua parte, dedicată jurnaliștilor, va aborda subiectul independenței financiare a presei în context electoral, începând cu ora 14:00.

În dialog cu publicul se vor afla reprezentați ai G4 media și ai ULBS, care vor susține prezentări despre Riscurile informării/ dezinformării. Cum păstrăm linia neutralității și Tehnici și instrumente de monetizare a conținutului și dezvoltarea de proiecte speciale, explicând și ce putem face fiecare dintre noi pentru a evita capcanele dezinformării.

Proiectul „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”, finanțat de Comisia Europeană, prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură. Liderul de proiect este Freedom House Romania și ceilalți parteneri din consorțiu sunt Centrul Român de Politici Europene, AMAPOLA – Progetti per la sicurezza delle persone e della comunita Asociazione (Italia), Center for the Study of Democracy (Bulgaria)


/

Detalii

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro