. . .

Direcția de Internaționalizare câștigă cel mai mare proiect de mobilități din istoria ULBSMiercuri, 18 mai 2022, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicității rezultatele competiției anuale de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+.

Proiectul depus în competiție de către Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenel (Director) și dr. Anca Șerban (Șef Birou Erasmus+), a reușit să obțină în acest an suma de 1.551.775€, reprezentând astfel cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS.

Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.

În comparație cu suma atrasă în anul precedent(1.163.325€), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%. Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene.

Această reușită confirmă parcursul ascendent al ULBS în domeniul internaționalizării, în condițiile în care universitatea sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel național în cadrul competiției Parteneriate pentru Cooperare desfășurate la sfârșitul anului 2021.


Direcția de Internaționalizare câștigă cel mai mare proiect de mobilități din istoria ULBS