. . .

Direcția de Internaționalizare câștigă cel mai mare proiect de mobilități din istoria ULBSMiercuri, 18 mai 2022, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicității rezultatele competiției anuale de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+.

Proiectul depus în competiție de către Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenel (Director) și dr. Anca Șerban (Șef Birou Erasmus+), a reușit să obțină în acest an suma de 1.551.775€, reprezentând astfel cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS.

Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.

În comparație cu suma atrasă în anul precedent(1.163.325€), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%. Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene.

Această reușită confirmă parcursul ascendent al ULBS în domeniul internaționalizării, în condițiile în care universitatea sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel național în cadrul competiției Parteneriate pentru Cooperare desfășurate la sfârșitul anului 2021.


Direcția de Internaționalizare câștigă cel mai mare proiect de mobilități din istoria ULBS

Detalii


Linkuri rapide

Responsabil relații publice
Teodor Boantă teodor.boanta@ulbsibiu.ro Tel. 0269 216669 int. 147