. . .

Editura ULBS câștigă două proiecte AFCNEditura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu va publica în această toamnă volumele Metafore după care trăim de George Lakoff și Mark Johnson, Feminismul e pentru toată lumea de bell hooks și Z9 Poets vol. 1, antologia primilor 3 ani de Z9Festival, în urma atragerii unei finanțări de 70.800 de lei în cadrul sesiunii de finanțare a proiectelor editoriale lansate de Administrația Fondului Cultural Național, la categoriile Carte, respectiv Ediții de Poezie.

Metafore după care trăim, cartea publicată de George Lakoff și Mark Johnson într-o primă ediție în 1980, pornește de la conceptul metaforei pentru a subîntinde o gamă variată de domenii și câmpuri care sunt influențate de ocurența structurilor conceptuale metaforice. De la exemple din viața cotidiană, până la sisteme complexe dintre cele mai abstracte, volumul stă la baza a ceea ce avea să se numească mai târziu științe cognitive, un domeniu interdisciplinar de studiu al minții și proceselor prin care aceasta înțelege și filtrează lumea din jur.

Feminismul e pentru toată lumea de bell hooks, una dintre cele mai influente teoreticiene feministe contemporane, este un volum în care autoarea deconstruiește modelele clasice ale organizării sociale, optând pentru definirea largă a unei noțiuni incluzive a feminismului, concentrată pe probleme de clasă și rasă și pe discriminarea sistemică a anumitor categorii sociale. Extrapolând un sistem dual promovat de teoria occidentală, hooks merge mai departe și susține în volumul său că o gândire egalitară în termeni de gen duce la efecte pozitive asupra tuturor membrilor societății.

Z9Poets vol. 1 este antologia primilor 3 ani ai Z9Festival și include 40 de poeți din 14 țări traduși în limba română și va fi publicată într-o ediție hardback, care va aduce împreună voci diverse ale poeziei tinere globale, într-un demers unic în spațiul editorial românesc.

Titlurile vor fi disponibile în toamna acestui an, pe editura.ulbsibiu.ro și în librăriile partenere.


Editura ULBS câștigă două proiecte AFCN

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Lingvistica Literatura

Persoană contact:

Vlad Pojoga

Email contact:

vlad.pojoga@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html