. . .

Editura ULBS câștigă finanțări AFCN pentru al treilea an consecutiv



Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu va publica în acest an volumele Locația culturii de Homi K. Bhabha, Corpuri care contează, de Judith Butler și Z9 Poets vol. 2, antologia edițiilor IV-VI ale Z9Festival, în urma câștigării unei finanțări de 95.000 de lei în cadrul sesiunii de finanțare a proiectelor editoriale a Administrației Fondului Cultural Național, la categoriile Carte, respectiv Ediții de Poezie.

Locația culturii, volumul publicat de Homi K. Bhabha într-o primă ediție în 1994, pornește de la ideea de a reconfigura printr-o abordare postcolonială chestiuni identitare, care țin de agentivitate socială și națională și de apartenența la grupuri autodefinite. Locația culturii explorează hibriditatea culturală și analizează modul în care se construiește social discursul identitar narativ. O lectură esențială în studiile postcoloniale, volumul lui Bhabha este unul dintre cele mai utilizate pentru explorarea peisajului cultural contemporan, unul cosmopolit și globalizat.

Cartea lui Judith Butler, una dintre starurile globale ale teoriei feministe ale ultimelor decenii, Corpuri care contează, apărută în 1993, reprezintă o recontextualizare a ideilor din volumul său seminal Gender Trouble, în care sexul și genul erau abordate dintr-o perspectivă discursivă. Reformularea din Corpuri care contează ia o turnură materialistă, iar corpul devine elementul central al volumului.

Z9Poets vol. 2 este antologia edițiilor IV-VI ale Z9Festival și cuprinde textele a 42 de poeți din 19 țări, traduse în limba română. Este a doua colecție de acest tip publicată de Editura ULBS, după Z9Poets vol.1, care a fost unul dintre cele mai căutate titluri ale editurii în ultimul an. Va apărea într-o ediție hardback și, la fel ca volumul anterior, își propune atât să le aducă cititorilor români cele mai rezonante voci ale poeziei tinere, cât și să cartografieze spațiul poetic global.

Titlurile vor fi disponibile în toamna acestui an, pe https://editura.ulbsibiu.ro și în librăriile partenere.

 


Editura ULBS câștigă finanțări AFCN pentru al treilea an consecutiv

Detalii

Persoană contact:

Vlad Pojoga

Email contact:

vlad.pojoga@ulbsibiu.ro