. . .

European Young Chef Award



Consorțiul care gestionează Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură, Universitatea Lucian Blaga și Asociația Județeană de Turism organizează o nouă ediție a concursului European Young Chef Award în perioada 1 – 19 august.

European Young Chef Award este un concurs organizat și promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Competiția are scopul de a selecta un tânăr bucătar care să reprezinte fiecare regiune la competiția europeană din Galway, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie 2018.

Concursul Young European Chef Award Sibiu își propune să atragă tineri bucătari care doresc să promoveze bucătăria tradițională sibiană și care se simt inspirați de aceasta găsind și propunând reinterpretări ale rețetelor. Prin urmare, tinerii bucătari din județul Sibiu cu vârsta între 18 și 26 de ani sunt invitați să se înscrie în competiție în perioada 1-6 august, formularul de înscriere și regulamentul concursului găsindu-se pe site-ul https://sibiugastronomia.ro/concursul-tanar-bucatar-european/

Preselecția celor înscriși va avea loc în 11 august în Mediaș la Hanul Greweln. Fiecare dintre bucătari va pregăti câte un preparat tradițional, dar menținându-i specificul și ingredientele.

Finala concursului va avea loc la Sibiu în 19 august, în Piața Mare, începând cu ora 16, evenimentul fiind deschis publicului larg. Bucătarii selectați în etapa din 11 august de la Mediaș vor prezenta rețeta lor reinterpretată a unui fel tradițional de mâncare. Câștigătorul desemnat de juriul format din experți va deveni ambasadorul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, acesta urmând să participe faza europeană a European Young Chef Award din Irlanda.


European Young Chef Award

Detalii

Categorii:

Competitie Comunitate locala Expozitie General

Domenii:

General

Locaţie:

Piata Mare Sibiu

Dată de început:

19/08/2018

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Link1:

https://sibiugastronomia.ro/concursul-tanar-bucatar-european