. . .

Festivitatea de înmânare a diplomelor de voluntar studenților implicați în campanii împotriva pandemiei de Covid-19



Luna iulie a anului 2021 este luna în care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu marchează finalul anului universitar și, totodată, finalul proiectelor de voluntariat în lupta împotriva pandemiei actuale.

Multe aspecte din viața de zi cu zi se rotesc astăzi în jurul propriei persoane. Însă această atitudine nu contribuie întotdeauna la starea noastră de bine, pentru că ignoranța față de semenii noștri nu ne permite să evoluăm. Dincolo de preocupările față de binele personal, putem dobândi starea de bine și cu ajutorul sau prin intermediul celorlalți!

Încă de la începutul anului universitar, studenții au răspuns prompt și în număr mare solicitărilor autorităților sibiene legate de combaterea transmiterii noului virus SARS-CoV-2.

Deși studiul și sesiunile de examene sunt prioritare pentru studenți, aceștia au demonstrat că „binele pe care îl faci pentru alții, e binele pe care ți-l faci ție”.

Astfel, au fost demarate o serie de proiecte de voluntariat în colaborare cu: Prefectura Sibiu, Primăria Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul General C.F. Sibiu.

În cadrul DSP Sibiu s-au desfășurat două proiecte de voluntariat: Asistență telefonică prin linia verde – COVID-19 – în perioada 9.11.2020 – 18.12.2020 – și Implicarea activă la Centrul de vaccinare drive-thru – între 8.05.2021 – 15.06.2021.

Primul proiect a presupus ca studenții voluntari să efectueze telefonic anchete epidemiologice pentru identificarea și monitorizarea stării de sănătate a persoanelor aflate în carantină. Cel de al doilea proiect a avut ca scop eficientizarea procesului de vaccinare prin intermediul ajutorului oferit de către voluntari timp de șase săptămâni.

În cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – între 2.11.2020 și 13.12.2020și a Spitalului General C.F. Sibiu – în perioada 16.11.2020 – 10.01.2021, studenții Facultății de Medicină au venit, începând cu luna decembrie a anului 2020, în sprijinul cadrelor medicale suprasolicitate de cel de-al doilea val al pandemiei.

Le mulțumim studenților pentru faptul că, în astfel de vremuri tulburi, și-au dăruit zeci de ore din timpul lor, pentru binele și sănătatea comunității sibiene!

Totodată, le mulțumim și echipelor medicale din instituțiile menționate mai sus, formate din medici și asistenți, care i-au instruit și primit cu căldură și răbdare pe studenți în aceste proiecte de voluntariat.

Festivitatea de înmânare a diplomelor de voluntar din partea Universității „Lucian Blaga” va avea loc vineri, la ora 12:00, în Aula Magna a Facultății de Medicină (Str. Lucian Blaga, Nr. 2A).

Toți studenții voluntari sunt invitați cu drag să participe la acest eveniment!


Festivitatea de înmânare a diplomelor de voluntar studenților implicați în campanii împotriva pandemiei de Covid-19

Detalii

Categorii:

COVID-19

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro