. . .

FINTECH: DIGITAL FINANCE AND BLOCKCHAIN” – prima școală de vară pentru studenți ReThink Finance începe pe 15 iunie



În luna iunie, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, prin Facultatea de Științe Economice, va fi gazda primului program de vară al ambițiosului proiect „ReThink Finance – integrating innovative paradigms and digital technologies into financial teaching and literacy”.

Așadar, pe parcursul a două săptămâni, din 15 până în 25 iunie 2022, studenți din Italia, Polonia și România vor beneficia de prelegeri și training-uri găzduite de profesori internaționali cu experiență, cu obiectivul de a crește accesibilitatea studenților la informații valoroase și de actualitate specifice domeniului financiar (atât teoretice, cât și aplicative) pentru a alinia competențele acestora la cerințele tangibile ale pieței muncii. Studenții participanti au fost selectați din trei universități partenere: Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Università degli Studi di Siena și Universitatea din Opole.

„FinTech: digital finance and blockchain” este un program intensiv de vară conceput pentru studenții de licență, care urmărește: introducerea paradigmelor actuale în finanțe în procesul de educație; fundamentarea competențelor teoretice și practice în domeniile actuale și viitoare ale finanțelor prin metode profesionale și software de actualitate; explorarea peisajului fintech care evoluează rapid, impactul acestuia asupra industriei financiare și nu numai, descoperirea de noi dezvoltări tehnologice, aplicații potențiale și dezvăluirea oportunităților oferite de activele digitale.

Activitățile vor fi derulate în limba engleză și vor presupune următoarele tematici complementare:

  • Ziua 1 Digital technologies – an imperative transformation;
  • Ziua 2 The drivers of future changes in the digital era;
  • Ziua 3 Digitalization in financial sector – why it is different from other sectors;
  • Ziua 4 Trip day  – trip to Bran Castle Brașov;
  • Ziua 5 Not changing but adapting the business model for a better risk management, in financial sector;
  • Ziua 6 Understanding FinTech and how it changed the 21st century;
  • Ziua 7 FinTech and EU – fostering a competitive and innovative financial sector;
  • Ziua 8 Digital banking. Products and Services in the Digital Finance;
  • Ziua 9 Blockchain and cryptocurrency;
  • Ziua 10 Closing meeting.

Prin cooperarea instituțiilor partenere, ReThink Finance promovează racordarea mediului academic la evoluțiile actuale din domeniul finanțelor, inovarea, schimbul de experiență și de know-how. Proiectul este finanțat prin fondurile „Erasmus +” dedicate parteneriatelor pentru cooperare în domeniul învățământului superior (referință proiect 2021-1-RO01-KA220-HED-000029551).


/