. . .

FORTHEM Civic Engagement Summer School la ULBS



În perioada 11-15 septembrie 2023 Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu va găzdui și coordona Școala de vară a Alianței FORTHEM ”Public and Private Bodies in Civic Engagement”, o școală de vară la care vor participa studenți din opt universități membre ale alianței.

Prin intermediul prelegerilor, atelierelor și activităților culturale, studenții participanți vor învăța despre diferite aspecte ale societății civile și își vor dezvolta propriile proiecte folosind o abordare creativă. Ei vor lucra în echipă la un proiect pe care îl vor prezenta la finalul săptămânii în fața colegilor.

Studenții care participă la școala de vară vor învăța:

  • Ce sunt organizațiile publice și private și cum se raportează acestea la implicarea civică
  • Să utilizeze Design Thinking ca metodologie pentru identificarea și rezolvarea problemelor sociale
  • Să lucreze în echipă și să-și prezinte proiectele în fața colegilor și experților
  • Să aprecieze diversitatea culturală și patrimoniul cultural al zonei Sibiului
  • Să aplice cunoștințele și abilitățile dobândite în situații din viața reală în care sunt implicați actori publici și privați

Programul pe zile al școlii de vară:

  • Luni: introducere și explorare. Studenții se vor cunoaște între ei și se vor întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai unor ONG-uri implicate civic. Studenții vor învăța despre sistemele publice și private care modelează societatea civilă, despre provocările și oportunitățile acestora.
  • Marți: identificarea problemei. Studenții vor participa la un atelier interactiv folosind Design Thinking, o metodologie care ajută la găsirea de soluții inovatoare pentru probleme complexe. Aceștia vor fi provocați să identifice problemele sociale care îi preocupă și să vorbească cu elevi și studenți din România.
  • Miercuri: ideație și dezvoltare concept. Studenții vor continua să lucreze la proiectele lor, folosind metodologia Design Thinking, și să găsească, prin intermediul brainstorming-ului, posibile soluții pentru a implica tinerii în activități civice.
  • Joi: prezentare și feedback. Studenții își vor prezenta proiectele și vor primi feedback cu privire la munca lor, apoi vor reflecta asupra procesului de învățare și a rezultatelor obținute. După prânz studenții se vor bucura de muzică, mâncare și tradiții locale.
  • Vineri: excursie. Studenții vor merge într-o excursie și vor vizita câteva dintre bisericile medievale fortificate din împrejurimile Sibiului, ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ei vor afla informații despre istoria și cultura acestor monumente, dar și despre rolul lor în implicarea civică.

FORTHEM Civic Engagement Summer School la ULBS

Detalii

Categorii:

Forthem Internationalizare

Persoană contact:

Raluca Mureșan

Email contact:

raluca.muresan@ulbsibiu.ro