. . .

FORTHEM European Integration Summer School la Universitatea din Agder (Norvegia)



Universitatea din Agder organizează în perioada 9 – 26 iulie 2024 FORTHEM European Integration Summer School, un eveniment dedicat în special studenților înscriși la programe de masterat din domeniile științe sociale și studii europene.

De peste 30 de ani, European Integration Summer School din Kristiansand (Norvegia) a fost recunoscută la nivel național și internațional pentru condițiile excepționale de învățare oferite studenților în timpul frumoasei veri din Sørland. Departamentul de Științe Politice și Management al Universității din Agder a primit în 2020, din partea Comisiei Europeane, prestigioasa distincție Jean Monnet Center of Excellence (JMCoE), ca o recunoaștere a valorii și competenței sale în cercetare și predare în domeniul studiilor europene.

Studenții participanți vor avea ocazia să interacționeze cu cercetători de elită și experți în politici europene și se vor bucura de multe activități sociale interesante, inclusiv o excursie pe insula locală Bragdøya și pe faimoasa Stâncă Pulpit din sudul Norvegiei (Preikestolen).

La finalizarea cu succes a acestui curs, studenții ar trebui:

  • să aibă cunoștințe avansate despre procesele politice ale instituțiilor și politicilor Uniunii Europene;
  • să fie capabili să demonstreze că sunt familiarizați cu provocările actuale cu care se confruntă UE și statele sale membre;
  • să fie capabili să descrie și să evalueze în detaliu aspectele esențiale și provocările viitoare ale integrării europene și ale Uniunii Europene;
  • să fie capabili să analizeze interesele conflictuale și evoluțiile care stau la baza problemelor actuale ale Uniunii Europene;
  • să fie capabili să evalueze în mod critic perspectivele de dezvoltare viitoare ale Uniunii Europene.

European Integration Summer School este un program intensiv mixt (BIP) Erasmus+ fără taxe de școlarizare, având alocat un număr de 10 credite transferabile (ECTS).

Studenții universităților membre ale Alianței FORTHEM pot aplica pentru obținerea unei burse Erasmus+. Pentru mai multe informații legate de obținerea bursei, vă rugăm să vă adresați Departamentului de Relații Internaționale al ULBS, la adresa international@ulbsibiu.ro.

Data limită pentru înscriere este 1 aprilie 2024.Informații suplimentare pot fi obținute accesând https://www.forthem-alliance.eu/media/events/detailed-view/forthem-european-integration-summer-school-at-university-of-agder-norway.


/