. . .

FORTHEM MasterClass pentru bursele postdoctorale Marie-Skłodowska-Curie (MSCA) 2024În perioada 6 – 8 mai 2024, FORTHEM organizează un MasterClass intensiv pentru bursele postdoctorale Marie-Skłodowaska-Curie (MSCA) Horizon Europe, finanțate de Comisia Europeană.

Acest MasterClass organizat de Universitatea din Jyväskylä și Universitaea Johannes Gutenberg din Mainz, în cooperare cu Biroul European de Legătură al Organizațiilor Germane de Cercetare (KOWI) oferă un program intensiv de trei zile, structurat pe 6 module. În 5 module online tinerii cercetători, care doresc să facă un proiect interdisciplinar sau intersectorial la o universitate europeană, vor lucra cu formatori experimentați, cu foști candidați de succes și cu evaluatori. În modulul 6, formatorii vor oferi sprijin atât pentru scrierea propunerii, cât și pentru parcurgerea procesului de aplicare a propunerii.

Ce sunt bursele postdoctorale Marie-Skłodowska-Curie (MSCA)?

Concepute ca un program de mobilitate, bursele postdoctorale MSCA oferă cadrelor universitare aflate la începutul carierei oportunitatea de a-și lansa propriul proiect de cercetare sub îndrumarea unui supervizor expert, cu o bogată experiență internațională.

Cine poate aplica?

Pot aplica persoanele care au obținut titlul științific de doctor cu cel mult 8 ani în urmă.

Pentru a fi eligibile, persoanele trebuie să nu fi locuit sau lucrat în țara viitoarei instituții gazdă mai mult de 12 luni în ultimii trei ani înainte de aplicare. Pot candida cercetători de orice naționalitate și din orice disciplină academică. Se poate candida pentru o bursă europeană cu o durată de 24 de luni într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată, dar există și posibilitatea de a face cercetare doi ani într-o țară terță – adică într-o țară care nu este asociată cu schemele de finanțare ale UE – și de a fructifica această experiență ulterior într-o instituție europeană pentru o perioadă de 12 luni.

Date importante:

Termenul limită pentru înscrierea la FORTHEM MasterClass: 26 aprilie 2024

Training FORTHEM MasterClass online: 6 – 8 mai 2024

Depunerea propunerii către Comisia Europeană: 11 septembrie 2024

Link către formularul de înregistrare:

https://forschung.uni-mainz.de/forthem-masterclass-on-msca-postdoctoral-fellowships/

Cercetătorii care intenționează să aplice pentru bursă anul acesta sau anul viitor trebuie să redacteze o scurtă scrisoare de motivație (de max. o pagină) care să conțină următoarele informații: instituția de origine – data doctoratului – potențiala instituție gazdă – potențialul conducător de doctorat. Cei care au nevoie de sprijin pentru a identifica un potențial îndrumător, trebuie să menționeze domeniul de cercetare, tema proiectului și, eventual, să includă un foarte scurt rezumat.


FORTHEM MasterClass pentru bursele postdoctorale Marie-Skłodowska-Curie (MSCA) 2024

Detalii

Categorii:

Forthem Internationalizare

Persoană contact:

Raluca Mureșan

Email contact:

raluca.muresan@ulbsibiu.ro

Link1:

https://forschung.uni-mainz.de/forthem-masterclass-on-msca-postdoctoral-fellowships/