. . .

FORTHEM: Workshop de antreprenoriat pentru profesori



În 5 și 6 octombrie 2023 Universitatea din València organizează un workshop online despre modul în care universitățile Alianței FORTHEM sprijină antreprenorii și proiectele acestora.

Atelierul este adresat în special profesorilor care lucrează cu antreprenori, dar sunt bineveniți să participe și cercetătorii sau studenții interesați de acest subiect. În cadrul acestuia, reprezentanții universităților FORTHEM vor face schimb de experiență și vor oferi exemple de bune practici, care pot fi, ulterior, preluate și adaptate de diferitele universități. 

Vor împărtăși practicile lor reprezentanți ai următoarelor universități partenere:

  • Universitatea din Valencia (UV)
    Se va adresa următoarelor grupuri: studenților antreprenori, prin consiliere și diverse programe de formare; profesorilor și centrelor / facultăților pentru stimularea antreprenoriatului în sălile de clasă.
  • Universitatea din Jyväskylä (JYU)
    Va explica un model de sprijinire a antreprenoriatului: EduFutura este rezultatul colaborării între instituțiile de învățământ JYU, JAMK și Gradia, ce oferă sprijin studenților, cercetătorilor și membrilor personalului, în colaborare cu Jyväskylä Startup Factory – Yritystehdas.
  • Universitatea din Opole (UO)
    Va împărtăși informații despre oferta de antreprenoriat disponibilă pentru studenții lor, metodele de predare, colaborarea cu antreprenorii și cooperarea internațională.
  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS)
    Va prezenta activitățile desfășurate de centrul său de antreprenoriat, cu accent pe Sibiu Impact Makers – un program care își propune să promoveze antreprenoriatul social și Innovation Labs – un program de pre-accelerare la nivel național pentru start-up-urile tech. 

Acesta este primul workshop pe care Unitatea de Antreprenoriat a Universității din València îl organizează pentru partenerii FORTHEM.

Cei interesați se pot înscrie aici!

Linkul către atelier va fi distribuit cu câteva zile înainte de eveniment. 

Orice întrebări, propuneri sau sugestii sunt binevenite la forthempren@uv.es

 


/