. . .

Gânduri bune de Ziua Mondială a Educației



Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Educației, un prilej de a reflecta asupra rolului pe care îl au profesorii în viața fiecărui elev sau student, dar și asupra  funcției sociale a acestei profesii, văzute de teoreticieni ca un adevărat agent al schimbării.

Niciodată accesul la informație nu a fost mai facil ca astăzi, când formatele sunt digitalizate și resursele educaționale, deschise. Dar poate tocmai în aceste timpuri misiunea profesorilor devine una crucială, fiindcă ei sunt cei care navighează împreună cu elevii sau studenții prin multitudinea de informații, folosind gândirea critică și identificând conținutul relevant. Rolul de formator al cadrelor didactice și valorizarea interactivității devin astăzi esențiale, în parcursul educațional al noilor generații de elevi și studenți.

Ca în orice moment de sărbătoare, se cuvine să adresăm urarea de „ La mulți ani!” tuturor celor care profesează în domeniul educației. Personal, doresc să întregesc acest mesaj și cu unul de mulțumire, transmis colegilor care au parcurs în ultimele luni etapele pe care le implică primirea în comunitatea noastră academică a noilor studenți. Fie că vorbim despre organizarea procesului de admitere, a deschiderii anului universitar, sau a pregătirii Săptămânii de Orientare, efortul  cadrelor didactice  își are corespondentul în definirea percepției studenților asupra universității noastre.

Mulțumesc așadar celor care au contribuit ca această primă impresie să fie una cât mai plăcută și vă doresc tuturor un început bun de an universitar și spor in activitatea didactică!

 


Gânduri bune de Ziua Mondială a Educației

Detalii

Categorii:

Comunicat Rector

Persoană contact:

Sorin Radu

Email contact:

sorin.radu@ulbsibiu.ro