. . .

GAUDEAMUS 2019. O nouă generație de studenți sărbătorită în Piața MareO nouă serie de absolvenți ai Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu își va prezenta rodul muncii din timpul studenției, în fața întregului oraș. După ani de în care au învațat și s-au format pentru ceea ce urmează în viața reală, studenții vor fi sărbătoriți în Piața Mare a Sibiului, într-o nouă ediție a Gaudeamus – sărbătoarea absolvenților.

În 5 iunie, de la ora 14,00, pentru cei peste 2000 de studenți, facultatea se va încheia într-un mod grandios. În cea mai importantă zi din viața academică a studenților, alături le vor fi profesorii care le-au îndrumat pașii, conducerea univesității, reprezentanți ai autorităților publice, părinții, rudele sau prietenii. Evenimentul din Piața Mare va cuprinde parada universităților și ceremonia de absolvire a studiilor universitare.

A devenit obișnuință ca roadele muncii de la ULBS să fie recunoscute, activitățile didactice și de cercetare de la Sibiu fiind apreciate atât în țară cât și în străinătate. Dovadă stau numeroasele parteneriate cu instituții academice din întreaga lume, proiectele comune și schimburile de studenți și cadre didactice. În vremuri de cumpănă pentru întreg sistemul de învățământ, ULBS a continuat să se dezvolte, să facă performanță.

În 2019, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu are în componentă 9 facultăți, aproape 15.000 de studenți. 24 centre de cercetare, 2000 de locuri de cazare, 920 locuri la cantină, 71 de programe de licență și 60 programe de master, 15 domenii de doctorat, 300 acorduri Erasmus bilaterale și 130 de parteneriate cu universități din toată lumea.

„Locul pe care Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu îl ocupă astăzi li se datorează deopotrivă cadrelor didactice, personalului nedidactic și, în special studenților noștri, pe care îi consider parteneri în activitatea noastră. Nimic în această universitate nu s-ar fi putut face fără aportul nemijlocit al acestor studenți și, de aceea, există o permanentă legătură, o simbioză între cadrele didactice care sunt implicate în cercetare și studenți”, a declarat  prof.univ.dr.ing. Ioan BONDREA, rectorul ULBS.

GAUDEAMUS – Sărbătoarea absolvenților 2019 este o acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

Transmisiunea in direct o puteti urmari in fereastra de mai jos sau accesand direct acest link.

 

 


GAUDEAMUS 2019. O nouă generație de studenți sărbătorită în Piața Mare

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Domenii:

General

Locaţie:

Piata Mare Sibiu

Dată de început:

05/06/2019

Dată de încheiere:

05/06/2019

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.ulbsibiu.ro/galerie/gaudeamus-2019/

Fişier 1:

AFIS_Gaudeamus_2019.jpg