. . .

GAUDEAMUS 2024, o ceremonie festivă și pe timp de ploaie



„Când de sus cad stropi, tu răspunzi aruncând toca în aer”, a remarcat un student la finalul ceremoniei de absolvire GAUDEAMUS a promoției 2024 a studenților ULBS și AFT, desfășurată astăzi în Piața Mare.

A plouat mult în timpul festivității, fără să reducă însă puterea emoțiilor absolvenților și pe cele ale familiilor lor, venite să îi susțină pe studenții promoției 2024 pentru care astăzi s-a intonat, pentru ultima oară, imnul studențesc Gaudeamus.

Prezentată de doi dintre studenții anului 3 ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Facultății de Litere și Arte, festivitatea de astăzi s-a desfășurat conform planului: cu defilare pe centrul orașului, cu muzică de fanfară, cu discursul rectorului ULBS, prof univ. dr. habil. Sorin Radu și cu  cel al gl. bg. prof.univ.dr.ing. Ghiță Bîrsan, dar și cu momentul schimbului de chei între generațiile de studenți, în prezența cadrelor didactice,  a oficialităților și a părinților.

Cui îi este frică de ploaie? a întrebat rectorul ULBS în debutul discursului său, prin care le-a dedicat studenților câteva gânduri însoțite de un poem. „Am învățat că poți continua încă mult timp/ după ce ai spus că nu mai poțí. Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie, când trebuie,/indiferent de consecințe”, au fost doar câteva dintre versurile rostite pe scena amplasată în Piața Mare.

Stropii de ploaie nu au speriat nici trupa care a reinterpretat melodii din anii ’80 și ’90 – un moment care i-a pus în dificultate pe cei care voiau să aplaude, dar erau nevoiți să țină în mână și o umbrelă.

De la „doar câțiva stropi” și până la ploaie torențială, dar revenind (aproape promoțional) cu puțin soare, vremea nu a tăiat avântul unei generații de studenți care au ales să dea like si share bucuriei de a celebra o împlinire.

 


/

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Persoană contact:

Relații Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro