. . .

Gustos.Românesc! Festival gastronomic în Piața Mică



În pregătirea anului 2019, în care Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va aduce față în față producătorii locali și reprezentanții restaurantelor, în cadrul Festivalului gastronomic Gustos. Românesc!

Evenimentul organizat de ULBS și co-finanțat de Primăria Sibiu, în cadrul Agendei Culturale va marca o premieră în rândul festivalurilor gastronomice sibene. În 9 septembrie, în Piața Mică vor pregăti rețete tradiționale sibiene producători locali care sunt exclusiv studenți sau absolvenți ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului (ȘAIAPM) ai ULBS și ai partenerilor de la Universitatea de Ştiințe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București.

”Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în fața sibienilor și a turiștilor produse și preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinație gastronomică recunoscută la nivel internațional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

În cadrul evenimentului va fi organizat un workshop în care producătorii locali și reprezenanții restaurantelor se vor afla la aceași masă, pentru a găsi modalități prin care să se ralizeze un lanț al distribuției cu produse proaspete, locale.

”Proiectul n-a fost gândit inițial ca un festival gastronomic, ci ca un târg de produse tradiționale realizat exclusiv cu absolvenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu și ai USAMV din București. Până acum au fost două ediții, în care foști studenți care au dezvoltat afaceri în domeniul agricol au venit și și-au prezentat produsele. Încă de la început am urmărit să punem la aceeași masă producători locali și reprezentanți din horeca. Am dori ca pe viitor să se dezvolte un parteneriat, astfel încât, în restaurantele din Sibiu să găsim cât mai multe produse locale, proaspete. Vrem ca produsele care pot fi asigurate de producătorii locali să aibă prioritate pentru bucătăriile restaurantelor din Sibiu, care se aprovizionează în principal din marile lanțuri de magazine”, a declarat Teodor Boantă, organizatorul Gustos. Românesc! El a adăugat că ”dorim să creăm un circuit care să aibe efecte asupra economiei și turismului pe tot parcursul anului, nu doar în perioada festivalului, o zi, două pe an”.


Gustos.Românesc! Festival gastronomic în Piața Mică

Detalii

Categorii:

Expozitie Prezentare Proiect

Domenii:

General

Locaţie:

Piața Mică

Dată de început:

09/09/2017

Dată de încheiere:

09/09/2017

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro