. . .

Gustos.Românesc! revine în Piața Mică



Cea de a doua ediție a festivalului gastronomic Gustos.Românesc! se va desfășura în 8 septembrie. Parte din proiectul ”Istoria bucătăriei fine sibiene: de la Renaștere până în zilele noastre” organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală, Gustos.Românesc! va aduce în Piața Mică din Sibiu exclusiv actuali sau fost studenți ai ULBS și ai Universității de Ştiințe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București, care au dezvoltat afaceri în domneiul gastronomic.

Ei vor găti, începând cu ora 10,00, rețete locale cu produse provenite din propriile gospodării sau achiziționate de la producători absolvenți ai celor două universități. Vor fi pregătite pentru degustat porții de berbecuț la proțap, sarmale cu mămăligă, pogăcele sibiene sau tocăniță de vițel.

”Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în fața sibienilor și a turiștilor produse și preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinație gastronomică recunoscută la nivel internațional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

”Ne bucură faptul că la această a doua ediție am reușit să atragem pe lângă producătorii locali și absolvenți ai ULBS care au dezvoltat afaceri de success în domeniul gastronomic din Sibiu. Acest mix de producători locali și proprietari de restaurante – care au numitor comun faptul că toți au absolvit ULBS sau USAMV – nu poate decât să fie extrem de benefic pentru dezvoltarea întregii industrii gastronomice sibiene”, a declarat Teodor Boantă, organizatorul Gustos. Românesc!

Decorul din Piața Mică va fi unul de asemenea rustic, iar atmosfera va fi întreținută de interprteți locali de muzică populară.

Media:


Gustos.Românesc! revine în Piața Mică

Detalii

Categorii:

Comunitate locala Petrecere Proiect

Domenii:

General

Locaţie:

Piața Mică

Dată de început:

08/09/2018

Dată de încheiere:

08/09/2018

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

INVITATIE_Gustos_2018-1.jpg