. . .

“HUBCAP va crea noi oportunități pentru IMM-uri în cadrul vastului domeniu al sistemelor fizico-cibernetice.”



Afacerea dumneavoastră utilizează tehnologii digitale? Alăturați-vă programului HUBCAP și vă vom ajuta să găsiți clienți noi și să vă vindeți bunurile.

HUBCAP (Hub-ul digital de inovație și platformă colaborativă pentru sisteme fizico-cibernetice) este un proiect dedicat IMM-urilor din Europa, acesta încercând să aducă inovația la un nivel cât mai înalt.

Susținut de inițiativa Smart Anything Everywhere , acest proiect, câștigat prin fonduri europene, se dezvoltă în șapte hub-uri de inovație digitală din Europa, fiecare incorporat în ecosistemul regional de inovație, oferind expertiză tehnică complementară, capabilități experimentale și sfaturi profesionale în domeniile Socio-Fizico-Cibernetice (CPS). Ținta acestui apel este de a sprijini inovația digitală din cadrul IMM-urilor.

HUBCAP va organiza trei apeluri pe parcursul anilor 2020-2022, cu fonduri de 3.2 milioane euro, în scopul de a finanța IMM-urile sub premiza: Call #1 START, Call #2 EXPERIMENTEAZĂ și Call #3 INOVEAZĂ.

Acum, Hubcap are deschise două call-uri de finanțare pentru IMM-urile interesate să lucreze cu furnizorii de tehnologie și să dezvolte sisteme socio-fizico-cibernetice.

Call #3 INOVEAZĂ (termen limită de depunere proiect 30 Iunie 2021)

Call-ul #3, probabil cel mai important din seria celor 3, pune accent pe dezvolatarea unui sistem CPS, utilizând MBD (Model Based Design) oferind o finanțare de până la 200.000€ pentru proiectul propus de 2-3 consorții, prin intermediul platformei Hubcap, astfel vom susține colaborarea între acestea.

Principalul scop al Hubcap, prin call-ul #3 INOVEAZĂ este de a finanța și ajuta la dezvoltarea unui proiect CPS foarte inovativ și provocator care va deveni parte din portofoliu Hubcap cu “Povești de succes”.

Call#1.3 START (termen de depunere proiect 2 Iunie 2021)

Call #1.3, START, oferă o mini-finanțare de 1000€ pentru IMM-urile individuale care utilizează și/sau dezvoltă tehnologii digitale și sunt dornice să disemineze soluțiile și experiențele lor prin platforma HUBCAP.

Integrarea experiențelor este asistată de DIH (hub-ul digital de inovație) prin organizarea de workshop-uri și prezentări. Dacă este cazul, IMM-urile sunt invitate să își stabilească o structură financiară pentru soluțiile CPS și MBD pe care le-au dezvoltat, având oportunitatea de a fi promovate în marketplace-ul HUBCAP facilitând astfel atragerea de noi clienți și participarea la fazele următoare ale proiectului. Acest tip de call se adresează IMM-urilor care sunt deja pregătite să lucreze cu sisteme bazate pe modelele socio-fizico-cibernetice. Totodată, prin aplicarea la acest call, participanții au posibilitatea de a încerca să integreze o varietate mai largă de tehnologii în proiectele lor, prin Call #2, respectiv Call #3. Un prim beneficiu al aplicării este faptul că cererile depuse sunt prezentate frecvent în majoritatea țărilor europene. Unele dintre cele mai populare domenii includ IoT, sisteme critice pentru siguranță, transport, energie și fabricare.

Totodată, în umătoarea perioada va fi deschis și call-ul #2 Experiment care are ca și scop stimularea IMM-urilor spre adoptare sau îmbunătățire de produse și servicii CPS, toate acestea fiind realizate prin aplicara activelor din platforma HUBCAP într-un consorțiu de două IMM-uri.

Ce au IMM-urile de câștigat prin aplicarea la aceste apeluri?

  1. Oportunitatea de a-și integra soluțiile MBD și CPS în ecosistemul HUBCAP beneficiind astfel de toate avantajele oferite de acesta.
  2. Șansa de a găsi potențiali clienți/colaboratori și de a participa la apelurile HUBCAP, care sunt finanțate cu până la 75.000 € per proiect pentru apelul #2 EXPERIMENTEAZĂ și cu până la 200.000 € per proiect pentru apelul #3 INOVEAZĂ.
  3. O subvenție de 1000€ pentru IMM-uri pentru propunerile câștigătoare.
  4. Acces la un ecosistem sustenabil în care sunt implicați acționari activi din multiple domenii (industrie, sănătate, mediu, robotică etc.)
  5. Acces la servicii de consultanță și la workshop-urile și prezentările care se vor organiza în cadrul HUBCAP.

/

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Maria Gîță

Email contact:

maria.gita@ulbsibiu.ro

Link1:

https://www.hubcap.eu/

Link2:

https://www.facebook.com/hubcapRo

Link3:

https://twitter.com/Hubcap_ro