. . .

In memoriam conf.univ.dr. Nicolae Petria



Cu profundă tristețe, Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu se desparte de un remarcabil coleg, cel care a fost conf. univ. dr. Nicolae Petria.
Plecarea lui neașteptată lăsă un mare gol în comunitatea noastră academică și în inimile noastre. A fost un coleg cu o vastă experiență profesională în domeniul financiar-bancar, mereu dispus să ofere ajutor și să împărtășească din cunoștințele și experiența sa. Profesionalismul său, spiritul vizionar și pasiunea pentru munca sa au fost evidente în tot ceea ce a făcut, fiind o inspirație pentru studenți și colegi, manifestând un permanent simț al responsabilității.

Conf.univ.dr. Nicolae Petria s-a alăturat colectivului Facultății de Științe Economice la începutul anilor 2000 și a ocupat poziția de prodecan în perioada 2012-2016. Activitatea sa academică a fost susținută în permanență de o bogată activitate profesională, ocupând poziții de top management în instituții din domeniul financiar-bancar: director adjunct Banca Națională a României Sucursala Sibiu, președintele Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Carpatica Sibiu, CEO și Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Comerciale Carpatica Sibiu, Branch Manager la Banca Țiriac, HVB-Țiriac, Unicredit – Țiriac, precum și membru în Consiliile de Administrație ale diverselor instituții financiare.
Amintirile cu domnia-sa și contribuția  pe care a avut-o în comunitatea noastră vor dăinui în inimile noastre. În aceste momente dificile, ne exprimăm  solidaritatea cu familia celui care a fost conf. univ. dr. Nicolae Petria și le dorim celor dragi să găsească alinare în amintirea frumoasă a vieții lui.

Domnul profesor Nicolae Petria va rămâne întotdeauna în memoria noastră ca un coleg drag, de care ne vom aminti cu recunoștință, în ciuda trecerii nemiloase a timpului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


In memoriam conf.univ.dr. Nicolae Petria

Detalii

Persoană contact:

Facultatea de Științe Economice

Email contact:

economice@ulbsibiu.ro