. . .

IN MEMORIAM Dorli Blaga - Senator de onoare al ULBS



Ne despărțim de Dorli Blaga (2 mai 1930 – 15 noiembrie 2021), dar îi păstrăm vie amintirea și rămânem în marea familie a celor protejați și atinși de făuritorul ”Poemelor luminii”.

Ana – Dorica Blaga (Dorli) s-a născut la Berna, în Elveţia. Până în 1939 a trăit cu părinţii – Lucian Blaga şi Cornelia Brediceanu, în mai multe ţări din Europa: Elveţia, Austria, Portugalia şi Franţa, unde au locuit la Paris. Apoi, familia s-a stabilit la Cluj, însă în timpul celui de al Doilea Război Mondial, Dorli a venit la Sibiu, unde a finalizat şcoala primară, iar în 1941 a început cursurile Liceului German Brukenthal. Familia a revenit la Cluj, în anul 1946, unde Dorli Blaga a terminat liceul, după care a devenit studentă a Facultăţii de Fizică din Cluj.

Dorli Blaga a primit, în 2008, titlul de Senator de onoare al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, pentru preocuparea constantă de a pune în valoare opera tatălui său.

„Nu sunt nici scriitor, nici publicist-eseist, nici critic sau istoric literar…[dar] „meseria” pe care am început s-o practic la un an de la moartea tatălui meu mi-a fost foarte utilă”, mărturisea Dorli Blaga, fiica scriitorului şi filozofului român Lucian Blaga, patronul spiritual al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

În memoria lui Dorli Blaga, filmul documentar Tatăl meu, Lucian Blaga, realizat de Iulian Manuel Ghervas și Adina Popescu a fost lansat pentru prima oară online, după ce a fost prezentat la Astra Film Festival și în cadrul unor proiecții ale Institutului Cultural Român.

Îl puteți urmări aici: https://youtu.be/237Qzw-hbq8

Rămas bun, Dorli Blaga.

Lăsăm amintirile să crească între noi.


IN MEMORIAM Dorli Blaga – Senator de onoare al ULBS

Detalii

Categorii:

Comemorare

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro

Link1:

https://youtu.be/237Qzw-hbq8