. . .

In memoriam George Banu



Aducem un ultim omagiu teatrologului și profesorului universitar George BANU, care s-a stins din viață la Paris, în 21 ianuarie 2023. Eseist de prestigiu, profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle Paris 3, membru de onoare al Academiei Române și autor al unor volume fundamentale despre teatru (Roșu și aur; Cehov, aproapele nostru; Japonia, Imperiul teatrului; Formele teatrului în secolul reînnoirii etc.), George Banu a fost o personalitate esențială și un mare prieten al Școlii de teatru sibiene și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Domnia sa a avut o contribuție esențială la înființarea domeniului de studii de doctorat Teatru și Artele spectacolului de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul căreia, mai apoi, a activat, coordonând teze de doctorat și fiind mereu deschis dialogului cu tinerii cercetători din domeniu.

Erudiția și cuvântul plin de sens și sensibilitate artistică al Domniei sale a fascinat generații întregi de iubitori ai teatrului, consacrându-l drept una dintre cele mai marcante prezențe ale vieții culturale sibiene, românești, occidentale.

Cuvintele sunt prea puține și mărunte ca să vă mulțumim, Domnule Profesor!

Drum lin către stele!

Conducerea ULBS și colectivul Departamentului de Artă Teatrală

 

 

Foto: Facebook Institutul Cultural Român


In memoriam George Banu

Detalii

Domenii:

General

Persoană contact:

Prof.univ.dr. Ion M. Tomuș

Email contact:

ion.tomus@ulbsibiu.ro