. . .

Innovation Labs 2018



Sibiu, 12 martie 2018: Innovation Labs 2018, programul de accelerare din România destinat tinerilor dornici să facă primii pași în antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes, anunță cele 8 echipe calificate în urma participării la Hackathon-ul din Sibiu! Hackathonul Innovation Labs Sibiu a avut loc în acest weekend la Forumul German Sibiu, Sala Oglinzilor.

După 24 de ore de concentrare, imaginație, provocări și mentorat, cele mai bune echipe au fost selectate pentru a intra în etapa de accelerare organizată în următoarele 9 săptămâni de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin EduHub și Asociația Tech Lounge, cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum și The Romanian-American Foundation, ca partener strategic.

Peste 50 de tineri pasionați de tehnologie au lucrat intens 24 de ore

Hackathonul din Sibiu este prima etapă a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție la nivel local. La eveniment au participat 19 echipe formate din peste 50 de tineri creativi și ambițioși, care au prezentat în prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare încadrate în cele șapte direcții de dezvoltare formulate în cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Evenimentul a început sâmbătă, 10 martie, ora 09 dimineața, simultan în 4 orașe din România: Sibiu, Cluj, Timișoara și Iași. Echipele înscrise și-au prezentat ideile în stadiul lor incipient, iar după o primă etapă de votare din partea publicului și a juriului, în Hackathon au intrat 14 echipe. În continuare, acestea au lucrat timp de 24 de ore la realizarea unui prototip viabil și persuasiv sub îndrumarea mentorilor – antreprenori și profesioniști de top din industriile IT&C și business.

Pe 11 martie, în cea de-a doua zi a Hackathon-ului, echipele au prezentat versiunea rafinată a produsului și a strategiei de business. Fiecare echipă și-a dovedit evoluția atât prin demonstrații tehnice, cât și printr-o prezentare publică de 2 minute. Juriul a avut misiunea dificilă de a selecta cele mai performante 8 echipe și idei de produs, alegând astfel echipele care vor continua dezvoltarea prototipurilor în etapa de mentorat a Innovation Labs.

Ce urmează după Hackathon

Toate echipele calificate în urma Hackathon-ului urmează să intre într-o perioadă intensă de training de 9 săptămâni, timp în care se vor întâlni săptămânal cu mentorii lor. Antreprenori și oameni de business de vârf vor împărtăși experiențele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o nouă viziune în explorarea ecosistemului antreprenorial românesc. În plus, tinerii vor beneficia de acces la tehnologii de ultimă generație pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 21 mai, în cadrul Demo Day, finaliștii programului își vor prezenta prototipurile la București în fața partenerilor, a reprezentanților media și a potențialilor investitori, urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie premiate și să beneficieze de sprijinul Innovation Labs și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat.

Innovation Labs 2018 este un program organizat de Tech Lounge, Simplon, Asociația Calemis, EduHub și Rosenc cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom, precum și The Romanian-American Foundation ca partener strategic, împreună cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnica Timişoara și  Universitatea de Vest din Timişoara.

Pe parcursul desfășurării Hackathoanelor și a edițiilor precedente, partenerii programului au contribuit sistematic și productiv la dezvoltarea echipelor și, pe termen lung, la consolidarea ecosistemului startupurilor românești atât prin interacțiunile cu membrii echipelor participante, cât și prin facilitarea accesului acestora la tehnologii bleeding edge.

Prin împărtășirea experiențelor profesionale definitorii cât și a pasiunii ca mod de abordare în dezvoltarea unui produs nou, partenerii Innovation Labs aduc continuu plus valoare atât programului cât și ecosistemului antreprenorial. Succesul echilibrului între efortul depus de echipe și implicarea activă a partenerilor programului s-a tradus în timp prin recunoașterea unor echipe coagulate in Innovation Labs în cadrul unor competiții de top din domeniu, prin dezvoltarea unor produse IT de succes și prin consolidarea unei comunități dedicate inovării digitale.

 


Innovation Labs 2018

Detalii

Categorii:

Competitie Comunitate locala General Inovare Proiect

Domenii:

General Informatica Inginerie

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro