. . .

Înscrieri pentru a 11-a ediție a Innovation LabsProgramul de pre-accelerare destinat startup-urilor tehnice, Innovation Labs, a lansat înscrierile pentru ediția din acest an a programului. Accesul echipelor în programul de mentorat de 10 săptămâni va avea loc în urma voturilor obținute prin participarea la unul din cele 4 Hackathoane aferente celor 6 centre universitare principale.

Echipele din Sibiu interesate de program vor participa la Hackathon-ul din București (organizat pentru echipe din București, Brașov, Sibiu și echipe invitate din Craiova și Constanța). Acesta va avea loc în 18 și 19 martie 2023 în Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București. Înregistrările sunt deschise până pe 16 martie, ora 16:00, iar cei care doresc să participe se pot înscrie aici: https://en.xing-events.com/iLabsHackathonBucuresti2023

Hackathoanele Innovation Labs sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, la datele și în locațiile menționate mai sus. La Hackathoane sunt așteptate să se înscrie echipe care au o idee constând într-o soluție tehnică care adresează o problemă reală, dar și participanți individuali care se pot alătura unei echipe. Recomandăm să vă înscrieți la Hackathon-ul din centrul în care locuiți, în care vă desfășurați activitatea sau care este cel mai apropiat de locația în care activați.

Categorii de echipe și verticale de afaceri ale programului

Echipele participante la Innovation Labs 2023 pot fi:

  • formate exclusiv din studenți – categorie susținută de către Romanian-American Foundation;
  • formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială;
  • echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de către Orange Business prin care sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; aceste echipe vor fi susținute în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate pe scenarii reale de afaceri.

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Health, Lifestyle, Retail & E-commerce, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

Echipele care se vor califica, în urma Hackathoanelor, în programul de mentorat de 10 săptămâni, vor participa la sesiuni de instruire de grup și 1:1, la prelegeri susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie (inclusiv reprezentanți ai partenerilor programului). Pentru fiecare echipă, eforturile se vor canaliza spre transformarea ideii într-un produs minim viabil (MVP). Cele mai bune produse vor fi prezentate de către echipe publicului larg la Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, în 28-29 mai 2023.

Parteneri și susținători ai programului Innovation Labs

Innovation Labs 2023 este un program organizat în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat alături de Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis și Timișoara Startups. Echipele participante în cele șase centre naționale în programul de mentorat de 10 săptămâni vor beneficia de sprijinul partenerilor principali ai Innovation Labs: BRD – Groupe Société Générale, AROBS Transilvania Software, Atos, UiPath, Carrefour România, Orange Business, având Romanian-American Foundation ca partener strategic, Universitatea Politehnica din București ca partener universitar strategic și în colaborare cu UEFISCDI – Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Echipele participante vor beneficia și de susținere din partea partenerilor locali ai programului: Adobe România, Keysight Technologies, NXP Semiconductors România, BearingPoint, Eximprod Grup, Schwarz Global Services, Arctic Stream, Bware Labs, PSS Prosoft Solutions, Ortec, PentestTools, Simple Capital Labs în București; Linnify și Wolfpack Digital în Cluj-Napoca; Amazon, Growceanu și Syneto în Timișoara.

În cele șase orașe, programul se bucură de sprijinul constant oferit de 19 universități de top din România:

  • în București: Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia de Studii Economice din București și Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • în Brașov: Universitatea Transilvania din Brașov;
  • în Cluj-Napoca: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca;
  • în Iași: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
  • în Sibiu: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
  • în Timișoara: Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Oradea și Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara.

 Despre Innovation Labs

Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Programul sprijină generațiile tinere de noi antreprenori români prin crearea unei traiectorii experiențiale și a unei comunități de mentorat și sprijin în mediul de business.

Cu 11 ani în urmă, programul Innovation Labs și-a asumat provocarea de a consolida procesul de formare a noilor generații de antreprenori din România. De-a lungul anilor, în jurul programului s-a dezvoltat o comunitate națională de mari dimensiuni, cuprinzând atât ambasadori Innovation Labs în fiecare universitate parteneră, cât și absolvenți ai acestor universități, profesioniști din industria IT, specialiști din ecosistemul mai larg de antreprenoriat inovativ, investitori, antreprenori, actori din administrația publică și leadership de top din cadrul unora dintre cele mai mari corporații active pe piața din România.

Fiind puternic ancorat în mediul universitar, prin intermediul cadrelor didactice și al cercetătorilor implicați direct, și având șansa mentorării unor tineri cu excelent potențial profesional, Innovation Labs a devenit un contributor semnificativ în ecosistemul de inovare. Abordarea sa de tip grassroots a dus, de-a lungul timpului, la identificarea și lansarea unui număr consistent de start-up-uri early stage, recrutate din peste 3.700 de participanți individuali, și 1.300 de echipe înscrise în Hackathoanele naționale. Dintre acestea, peste 520 de echipe au beneficiat de mentorat din partea reprezentanților partenerilor programului, precum și din partea reprezentanților ecosistemului de startup-uri de tehnologie, iar 188 dintre ele au ajuns pe scena Demo Day de-a lungul ultimilor 10 ani. Innovation Labs se mândrește cu un număr total de 61 de echipe de succes în piață, a căror valoare se ridică la aproape 200 de milioane de Euro.

Mai multe detalii vă pot oferi:


Înscrieri pentru a 11-a ediție a Innovation Labs