. . .

Întâlnire cu știința la Noaptea Cercetătorilor 2017



Sub genericul ”Întâlnire cu știința”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, cu sprijinul unor sponsori care și-au exprimat deja intențiile de a ne fi alături și al instituțiilor media din județ, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu  a dedicat ziua de 29 septembrie 2017 unui adevărat maraton al cercetării în cadrul unui program complex, care include experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, science – cafe, vizite în laboratoare. Evenimentele sunt adresate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor, cărora li se propune o altă viziune asupra vieții universitare și a carierei de cercetător.

Și în acest an este programat concursul ”Sibiul cercetătorilor – știință, tehnologie și cultură” adresat tinerilor cu imaginație, pasionați de știință și cercetare care vor fi provocați să prezinte public proiecte interesante, inedite și inovatoare care vor fi premiate. Concursul îşi propune sporirea interesului tinerei generaţii pentru domeniile ştiinţific şi tehnic, având ca tematică exemplificarea prin tehnici vizuale a modului în care rezultatele diverselor cercetări şi experimente pot avea efecte vizibile asupra dezvoltării şi prosperităţii oraşului Sibiu.

Așadar a început numărătoarea inversă, iar eforturile echipelor organizatoare sunt concentrate pentru a contura un proiect strălucit, care să depășească performanțele înregistrate în anii precedenți. Estimăm că, şi ȋn acest an, la cele aproximativ 100 de standuri, din peste 9 locaţii ale Universității “Lucian Blaga”, ne vom ȋntâlni cu peste 10.000 de vizitatori. Considerăm că speranțele sunt îndreptățite deoarece experiența organizării evenimentului demonstrează că Noaptea cercetătorilor este așteptată, publicul sibian fiind deja cucerit de toate acțiunile organizate într-o atmosferă neconvențională, cu momente de excepționale, inedite, pentru adulți, tineri și copii fascinați de lumina științei care prinde strălucire prin eforturile susținute ale echipelor de cercetare.

Accesând https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorSibiu/  și http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html veți avea prilejul de a afla detalii despre evenimentele organizate, dar și o retrospectivă a ceea ce au însemnat pentru comunitatea sibiană edițiile anterioare ale Nopții Cercetătorilor.


Întâlnire cu știința la Noaptea Cercetătorilor 2017