. . .

Întâlnire de lansare a Laboratorului de Patrimoniu Cultural FORTHEM



Prima întâlnire din cadrul Laboratorului de Patrimoniu Cultural FORTHEM, coordonat de către Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, va avea loc joi, 9 noiembrie 2023, începând cu ora 12:00 EET / 11:00 CET, online pe platforma Microsoft Teams. 

Această primă întâlnire este gândită ca o sesiune informativă și atractivă în care vor fi prezentate obiectivele generale ale Laboratorului de Patrimoniu Cultural și vor avea loc discuții despre viziunea și strategiile adoptate pentru îndeplinirea acestor obiective. 

La eveniment sunt invitați să participe cadrele didactice și studenții universităților membre ale alianței FORTHEM, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice și private, locale și regionale, cu atribuții în domeniul conservării și valorificării patrimoniului cultural. 

Persoanele interesate pot participa accesând acest link.

Laboratorul de Patrimoniu Cultural are ca scop conectarea patrimoniului local cu fenomenele transnaționale, prin crearea de parteneriate între centrele de cercetare din cadrul Alianței Universitare FORTHEM. Laboratorul își propune să dezvolte domenii specifice pentru a crea o soluție distinctă de branding pentru culturile locale în contexte regionale și globale: arhivarea digitală cu acces liber a artefactelor culturale locale și a tradițiilor specifice din mai multe regiuni europene; crearea de grupuri pentru activități culturale și festivaluri specifice fiecărui loc; integrarea comunităților locale în cadrul cercetării regionale și transnaționale.

Alianța FORTHEM organizează nouă laboratoare pentru educație, cercetare și inovare, care abordează subiecte de o importanță crucială în societate, precum migrația, transformarea digitală, schimbările climatice sau demografice. Laboratoarele FORTHEM sunt concepute pentru a oferi cadrul necesar pentru medii de învățare diverse, colaborative, flexibile, experimentale și dinamice, cu scopul de a-i încuraja pe studenți să își dezvolte competențe viitoare, precum gândirea analitică, creativitatea și comunicarea. Fiecare laborator este alcătuit din reprezentanți a cel puțin trei țări membre ale Alianței, cu participarea personalului universitar și a studenților, dar și a reprezentanților sectorului public și/sau privat. 


Întâlnire de lansare a Laboratorului de Patrimoniu Cultural FORTHEM

Detalii

Categorii:

Forthem Internationalizare

Persoană contact:

Raluca Mureșan

Email contact:

raluca.muresan@ulbsibiu.ro