. . .

Întâlnire de lucru între d-na Vicepremier Raluca Turcan și conducerea ULBS



Vineri, 20 noiembrie 2020, în Sala „Lucian Blaga” a Rectoratului, a avut loc o întâlnire de lucru între d-na Vicepremier Raluca Turcan și conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

La întâlnire au participat, din partea Guvernului României, d-na Vicepremier Raluca Turcan și dl. Consilier de stat Răzvan Pop, iar, din partea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, dl. Rector Sorin Radu, președintele Senatului ULBS, dl. Ioan Bondrea, trei dintre cei patru prorectori, decanii celor nouă facultăți și Directorul General –Administrativ al universității.

Scopul întâlnirii a fost acela de a prezenta situația proiectelor strategice finanțate din fonduri publice ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, de a analiza modurile în care Guvernul României poate sprijini dezvoltarea ULBS, dar și de a explora căile prin care ULBS se poate implica mai ferm în soluționarea provocărilor sociale de la nivel local, regional, național și internațional.

De-a lungul dezbaterilor, s-au evidențiat ca axe prioritare de colaborare între părți: relevanța ULBS ca potențial agent de proiectare a politicilor de dezvoltare la nivel local și regional, conceperea strategiilor de formare a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar la nivel național, necesitatea modernizării infrastructurii universității pentru a răspunde în mod eficient nevoilor complexe ale contextului actual, stimularea inițiativelor antreprenoriale ale studenților și oportunitatea creșterii investițiilor în cercetare și internaționalizare.

Sunt încântată să văd – a declarat d-na Vicepremier Raluca Turcan – că între proiectele Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, investiția în calitatea educațională este pe primul loc. S-a urmărit încă de la început crearea unei baze materiale moderne, asigurarea unei infrastructuri pentru dezvoltare și creșterea parteneriatelor internaționale. Toate proiectele inițiate de ULBS, pe cont propriu sau în parteneriat cu Guvernul României, concretizează aceste idei și aduc, în final, o creștere semnificativă a calității educaționale la Sibiu.”

Întâlnirea a reliefat în mod constant importanța universității sibiene în rețeaua educațională și civică a regiunii, precum și disponibilitatea reprezentanților guvernului pentru sprijin, colaborare și dialog. „Sunt încrezător că vom găsi susținere la Guvernul României, pentru ca proiectele noastre să fie finanțate și să poată fi implementate de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu”, a afirmat Rectorul Sorin Radu, la finalul întâlnirii.

 


/

Detalii

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

12111499-33bd-4371-9983-bc0510077c04.jpg

Fişier 2:

88c0748a-f427-4d98-8d3b-71a93af2d86e.jpg

Fişier 3:

b732fac7-0b45-43f0-a19b-2153a1aabf9c.jpg