. . .

Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire!Peste 500 de flori, plante și arbori ornamentali vor fi plantate de stundeți și elevi din Sibiu, în cadrul celei de a patra ediție a campaniei Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire! Anul acesta, proiectul organizat de Asociația E-Xplorator, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității, se va desfășura în perioada 14-16 iunie.

Activitățile din cadrul proiectului vor începe în 14 iunie, cu o acțiune de plantare în care vor fi implicați elevii din două licee sibiene: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum și Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna. O zi mai târziu, acțiunea de plantare va continua cu studenții ULBS și AFT, în spațiile verzi ale celor două instituții.

Tot în 15 iunie, parcările Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vor rămâne goale, pentru că este ziua în care angajații vor veni la birouri cu mijloace de transport ecologice: biciclete, role, trotinete sau pe jos. ”Această acțiune este una prin care ne dorim să îi facem pe cât mai mulți sibieni să conștientizeze faptul că utilizarea unor mijloace de transport nepoluante ne ajută să transformăm Sibiul într-un oraș modern și prietenos cu natura și mediul înconjurător”, a declarat prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Același scop de conștientizare îl va avea și plimbarea cu bicicletele din 16 iunie, pe care angajații și studenții ULBS o vor face prin oraș.


Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire!

Detalii

Categorii:

Proiect Sustenabilitate

Domenii:

General

Dată de început:

14/06/2018

Dată de încheiere:

16/06/2018

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro