. . .

Kick-off meeting in cadrul proiectului E-FOOD



ULBS este partener la un nou proiect educativ international, denumit ”E-learning tools for Food technology and development education” E-FOOD, desfășurat sub auspiciile Erasmus KA220-HED – Cooperation partnerships in higher education, în perioada decembrie 2022- noiembrie 2025.

În cadrul proiectului E-FOOD, în perioada 24-27 ianuarie 2023 a avut loc la Bourg-en-Bresse, Franța o primă reuniune a participanților. Alături de membrii proiectului de la Facultatea de Științe Agricole Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul ULBS, la această întâlnire au participat coordonatorii proiectului (de la Faculty of Food Technology, University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria) și ceilalți parteneri: Institute Universitaire de Technologie, Université ”Claude Bernard” Lyon, Franța; Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management, University of Debrecen, Ungaria; Instituto Agroalimentario de Aragón, University of Zarazoza.

Proiectul E-FOOD urmărește sprijinirea digitalizării sistemelor educaționale în domeniul ingineriei alimentare; crearea unei infrastructuri educaționale digitalizate; stabilirea unui parteneriat durabil între universități cu profil de pregătire în domeniul alimentației și tehnologiei alimentare; dezvoltarea unui concept comun pentru formarea studenților în domeniul alimentației și tehnologiei alimentare, bazat pe conținutul digital dezvoltat de participanții la proiect pe platforma de învățare e-learning.

În cadrul proiectului, vor fi dezvoltate materiale didactice și se vor realiza trei trainiguri online cu studenți în domeniul alimentar de la licență și master. Pentru a participa la traininguri, studenții vor parcurge etape de selecție, care urmează a fi anunțate.

Proiectul E-FOOD este o continuare sustenabilă a unui alt proiectul de tip Erasmus, denumit „Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and ensuring sustainability” KNOWinFOOD desfășurat în perioada 2017-2019, la care ULBS a fost coordonator (prin Conf. dr. ing. Ion Dan Mironescu) alături de actualii parteneri de la University of Food Technology (Plovdiv, Bulgaria), Université ”Claude Bernard” (Lyon, Franța), University of Debrecen (Ungaria) și de partenerul industrial Solina Romania; un alt proiect care își asigură sustenabilitatea prin E-FOOD este „Strengthening the research excellence and innovation capacity of UFT Plovdiv through the sustainable development of tailor-made food systems with programmable properties„.

Mai multe informații pe site-ul proiectului: http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/


Kick-off meeting in cadrul proiectului E-FOOD

Detalii

Categorii:

Proiect

Domenii:

Industrie alimentara

Locaţie:

Bourg-en-Bresse, Franța

Persoană contact:

Mironescu Ion Dan

Email contact:

ion.mironescu@ulbsibiu.ro

Link1:

http://www.e-food.uft-plovdiv.bg/