. . .

La mulți ani, NATO!



De la fondarea sa în aprilie 1949, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) rămâne singurul contribuitor important la securitate, stabilitate și pace în Europa și America de Nord. NATO oferă un cadru de apărare pentru stabilitatea geopolitică a societăților construite pe valori liberale, de la țărmul vestic al continentului Americii de Nord și până la Marea Neagră.

Astăzi, Europa fără NATO ar fi arătat cu siguranță diferit și s-ar fi confruntat cel mai probabil cu nevoia de a construi o alianță în același scop. La 17 ani de la aderarea României la NATO, este conștientizată și apreciată valoarea relației transatlantice ca un liant ce conferă coerență și consistență strategică.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu aniversează astăzi Alianța Nord-Atlantică și România ca membră a Alianței, predictibilă și angajată pentru consolidarea acesteia ca sferă de influență întărită, în cadrul căreia națiunile să-și urmeze idealurile democratice și aspirațiile de a perpetua modelul occidental de dezvoltare economică și politică.

La mulți ani, NATO! La mulți ani, România transatlantică!


La mulți ani, NATO!

Detalii

Categorii:

Aniversare

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducere ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro