. . .

”Lumina Învierii ajunge în cămine” a adus bucurie și zâmbete pentru studenți și refugiați



Primul eveniment organizat în căminele ULBS după doi ani de pandemie a fost unul extrem de emoționant. ”Lumina Învierii ajunge în cămine”, din 12 aprilie, a avut o dublă semnificație: să îi ajute pe studenți să intre în atmosfera tradițională de Paști, dar și să le ofere familiilor de refugiați ucraineni o bucuria sărbătoririi Paștelui, chiar dacă războiul i-a obligat să fie departe de casele lor. Acum, cele opt familii, cu doisprezece copii, consideră căminele studențești „acasă”. Emoțiile au fost puternice, recunoștința din privirile ucrainenilor a fost dublată de bucuria sinceră și inocența copiilor lor dar și de sentimentul de satisfacție și împlinire al organizatorilor.

“Doar admir sibienii! Vă mulțumesc din suflet pentru tot ce faceți pentru noi! Acest lucru este foarte frumos pentru noi. Păcat că nu pot spune în română, traducătorul poate scrie incorect”, ne-a scris Olga din Odessa, ajutată de aplicația de traducere.

“Mâine am examen, dar nu mai pot învăța nimic, gândul îmi este doar la bucuria de pe fețele acestor oameni”, a spus Anastasia, studentă la Facultatea de Medicină.

A fost frumos, pentru că toate persoanele au regăsit un motiv de fericire!

Fericirea stă în lucruri mărunte!

 


/

Detalii

Categorii:

General

Domenii:

General

Persoană contact:

Flavian PITU

Email contact:

flavian.pitu@ulbsibiu.ro