. . .

Mesajul Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu cu ocazia Zilei Armatei Române



Armata Română este în continuare instituția în care românii au cea mai mare încredere. Însă acest lucru a devenit deja o tradiție națională și el nu mai miră pe nimeni. Totuși, merită să ne reamintim, măcar la ceas aniversar, care sunt motivele pentru care Armata noastră se bucură de atâta admirație și prețuire.

Înainte de toate, poporul își reamintește că Armata Română este principala forță datorită căreia de peste trei sferturi de veac trăim într-un stat unitar și independent, în granițele căruia ne-am putut exprima și împlini aspirațiile naționale. Acest lucru a fost posibil începând cu data de 25 octombrie 1944, când, în urma Bătăliei de la Carei, la capătul unei campanii dure, soldate cu peste 50.000 de jertfe, Armata Română a eliberat de sub ocupație străină ultima bucată din teritoriul pe care îl locuim astăzi. Actele de eroism pe care ostașii români le-au făcut pentru întregirea și apărarea țării nu vor fi uitate niciodată, iar noi le vom aduce întotdeauna un pios omagiu celor care au murit pentru ca noi să trăim într-o Românie modernă și liberă.

Pe de altă parte, Armata Română nu înseamnă doar război. Și în anii de pace care au urmat de atunci, Armata Română a constituit un model pentru instituțiile publice românești și un garant al stabilității statale. În conștiința populației, spiritul Armatei Române se identifică în mod constant cu patriotismul neconcesiv, cu rectitudinea morală, cu seriozitatea și competența profesională, cu sentimentul dreptății netranzacționale, cu vocația dăruirii de sine în slujba acestei națiuni. Tocmai de aceea, Armata Română constituie nu doar brațul puternic care ne protejează, ci, mai ales, sufletul nobil care ne inspiră pe toți!

În numele Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, transmit cele mai bune gânduri militarilor activi din toate categoriile de arme, veteranilor de război, cadrelor în retragere și rezerviștilor, precum și personalului civil din Armata Română!

 La Mulți Ani, bravei Armate Române!

Prof.univ.dr. habil. Sorin Radu,

rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


/

Detalii

Categorii:

Aniversare Comunicat Rector

Domenii:

General

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro