. . .

Mesajul Prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea cu ocazia Zilei Naționale



1 Decembrie este cea mai importantă zi a României, ziua pe care o întâmpinăm cu sufletele pline de mândrie, recunoștință și speranță. Este ziua în care Marele Vis al românilor, de a forma o singură națiune şi de a sta sub același tricolor, a devenit realitate, acum 100 de ani.

Astăzi, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri, istoria ne provoacă să nu ne uităm trecutul și să îi prețuim pe cei care ne-au oferit șansa de a trăi liberi și de a ne bucura de această ţară. Ne provoacă să trăim prezentul amintindu-ne mereu de tradiția și de autentica moștenire românească.

Pentru noi sibienii, Ziua Marii Uniri are o importanță aparte. Rolul Sibiului și al sibienilor în pregătirea și realizarea Marii Uniri a fost esenţial.

Ziua Națională reprezintă un moment solemn, în care cu toții trebuie să ne privim trecutul cu mândrie, admirație și recunoștință pentru cei care ne-au oferit șansa de a trăi azi în România. În anul acesta aniversar am folosit, mai des decât în alte ocazii, cuvinte ca: unitate, patriotism, dreptate, iubire de țară, adevăr. Dar e nevoie să ne gândim la următorii 100 de ani de existență a României, să ne gândim la copiii și nepoții noștri. Pentru aceasta, e nevoie să folosim mai mult cuvinte ca: viziune, creativitate, inovație, educație, loialitate, plusvaloare.

1 Decembrie reprezintă, totodată, momentul în care suntem obligați să ne unim gândurile și forțele pentru a duce mai departe moștenirea primită. Este important să înțelegem faptul că bunăstarea, echilibrul și viitorul unei națiuni stau în gradul de educație și cultură. Iar nouă, celor din mediul academic, ne revine obligația, responsabilitatea și onoare de a pregăti viitorul acestei țări.

În numele comunităţii academice a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, urez tuturor sibienilor și românilor La Mulți Ani!

Prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea,
rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


Mesajul Prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea cu ocazia Zilei Naționale

Detalii

Categorii:

Comunicate General

Domenii:

General

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro