. . .

Mesajul rectorului Ioan Bondrea, cu ocazia Zilei Armatei Române



În toamna anului 1944, aproape 60.000 de soldați ai Armatei Române s-au jertfit pe câmpul de luptă, pentru ca Transilvania de Nord să fie eliberată de sub ocupația hortistă. Iar jertfa lor nu a fost în zadar, pentru că la 25 octombrie, România și-a reîntregit teritoriul. Astfel, 25 octombrie este ziua fără de care, probabil că, România nu ar fi cea pe care o cunoaștem noi astăzi.

Pentru toate aceste acte de vitejie ce nu pot fi măsurate în cuvinte, Armata Română a fost și este, în continuare, instituția în care românii au cea mai mare încredere.

Cu acest prilej, aducem un pios omagiu celor care au murit pentru ca noi să trăim într-o lume fără conflagrații majore. Gloria și onoarea militarilor români nu va fi uitată niciodată, iar noi, urmașii lor, avem obligația de a le cinsti memoria.

Un gând bun și de apreciere a valorii lor academice și militare se îndreptă către colegii și studenții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, parteneri valoroși și constanți ai universității noastre.

În numele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, transmit cele mai bune gânduri tuturor veteranilor de război și bravilor ostași ai Armatei Române, care și astăzi ne reprezintă cu mândrie și onoare în teatrele de operațiuni din zonele de conflict!

 

La Mulți Ani, bravei Armate Române!

 

Prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea,

rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


Mesajul rectorului Ioan Bondrea, cu ocazia Zilei Armatei Române

Detalii

Categorii:

Comunicate General

Domenii:

General

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro