. . .

Mesajul rectorului Sorin Radu, cu prilejul Zilei Armatei Române



În 25 octombrie se împlinesc 78 de ani de la unul din cele mai importante momente din istoria modernă a României. În această zi, zeci de mii de soldați români au plătit prețul suprem pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația străină. 25 octombrie este ziua fără de care, probabil că România nu ar fi cea pe care o cunoaștem noi astăzi. Gloria și onoarea militarilor români nu va fi uitată niciodată, iar noi, urmașii lor avem obligația de a le cinsti memoria și să le mulțumim pentru că ne-au oferit șansa de a trăi într-o țară liberă și independentă.

Nu întâmplător, Armata Română este, în mod constant, instituția în care românii au cea mai mare încredere. Este o dovadă a faptului că poprul român își prețuiește eroii care au slujit cu credință Tricolorul și le poartă o deosibită considerație celor care, chiar astăzi, își riscă viețile în misiuni, pentru ca noi să trăim într-o lume mai sigură.

Cu acest prilej, aducem un pios omagiu celor care au murit pentru ca noi să trăim într-o Românie modernă.

Un gând bun și de apreciere a valorii lor academice și militare se îndreptă către colegii și studenții Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, parteneri valoroși și constanți ai universității noastre.

În numele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, transmit cele mai bune gânduri tuturor veteranilor de război și bravilor ostași ai Armatei Române, care și astăzi ne reprezintă cu mândrie și onoare în teatrele de operațiuni din zonele de conflict!

 La Mulți Ani, bravei Armate Române!

Prof.univ.dr. habil. Sorin Radu,

rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

 

 


Mesajul rectorului Sorin Radu, cu prilejul Zilei Armatei Române

Detalii

Categorii:

Aniversare

Domenii:

General

Persoană contact:

Conducerea ULBS

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro