. . .

Mesajul rectorului ULBS cu ocazia Sărbătorilor PascaleDragi studente şi studenți,
Dragi colege şi colegi,

Vacanța de Paște, în mod particular, nu reprezintă poate o vacanță rezervată divertismentului, cât mai degrabă un timp al spiritualității și al tradițiilor, un moment potrivit să ne întoarcem către noi, către cei dragi din jurul nostru și către locurile de unde ne luăm puterea de a merge mai departe, zi de zi.
Protejarea identității noastre, care include și apartenența religioasă, constituie o temă importantă în mediul universitar și, din această perspectivă, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se poziționează ca un spațiu sigur al manifestării individualității. În egală măsură, pentru Alianța FORTHEM din care ULBS face parte, incluziunea socială și integrarea diversității culturale sunt principii solide, care stau la baza construcției acestui proiect universitar european.

După ce pe 31 martie credincioșii mai multor confesiuni au sărbătorit Paștele Catolic, în această duminică va fi rândul creștinilor ortodocși să primească lumina sfântă a Învierii. Oricum vor suna urările pe care le vom primi sau transmite de pe telefoanele noastre – „Hristos a înviat!”, „Paște fericit!”, „Sărbători pascale binecuvântate!” sau „Sărbători cu pace și lumină!”, un lucru este sigur: în tot acest schimb de mesaje vom împărtăși cu cei dragi bucuria și emoția Învierii și ne vom umple sufletele cu speranța unui nou început.

Vă doresc, așadar, să aveți Sărbători înnoitoare!
Prof. Sorin Radu,
Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


/

Detalii

Categorii:

Comunicat Rector

Persoană contact:

prof.univ.dr. Sorin Radu

Email contact:

rectorat@ulbsibiu.ro