. . .

Ministrul Educației, doamna Ligia Deca a semnat astăzi împreună cu rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof.univ.dr. Sorin Radu, contractul de finanțare pentru construirea Campusului integrat pentru învățământul dual-PRODUAL



La ceremonia de semnare a contractului, care a avut loc la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a  fost prezentă și doamna Raluca Turcan, ministrul Culturii, alături de alte oficialități și de membrii  Consorțiului regional pentru învățământul dual – PRODUAL.

Proiectul a fost depus în urmă cu un an de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneratului și de Primăria Municipiului Sibiu, cea care a cumpărat și a pus la dispoziție terenul de 20 000 mp, aflat pe Calea Dumbrăvii.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de aproape 26 milioane euro și va fi susținută prin programul-pilot pentru dezvoltarea consorțiilor integrate pentru învățământ dual, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) /Pilonul VI :Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație /Reformă. Construcția acestui campus are scopul de a asigura educația și formarea profesională în sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici, pentru a adapta educația și formarea profesională la dinamica pieței muncii din Sibiu și din regiune.

Campusul, dimensionat pentru un număr de 250 de persoane (elevi și studenți care vor studia în același timp) va avea patru corpuri de clădire, fiecare cu o funcționalitate diferită. Astfel, Corpul A va fi dedicat sălilor de curs și laboratoarelor, Corpul B va acomoda cantina și biblioteca, Corpul C, aula și spațiul multifuncțional, iar Corpul D va fi un cămin cu o capacitate de 150 de persoane. La nivelul solului se propune realizarea a patru parcări cu un total de 140 de locuri de parcare pentru automobile, o zonă cu două locuri de parcare pentru autobuze și un spațiu  pentru biciclete. Planul prevede și amenajarea exterioară a două terenuri de sport, unul de baschet (627,00mp) si unul de volei (360mp).

Inițiatorul acestui proiect este Consorțiul pentru învățământ dual-PRODUAL, format din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de lider al parteneriatului, Primăria Municipiului Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Compa SA, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Marquardt Schaltsysteme S.C.S, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL, în calitate de parteneri.

 


/

Detalii

Persoană contact:

Relatii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro