. . .

NEXTCardio – Conferință de închidere



Comunicat de presă – Conferință de închidere

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) organizeaza în data de 4 septembrie ora 10:00, online, Conferința de închidere a proiectului ″Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO″.

Pe agenda evenimentului se regasesc următoarele prezentari şi teme de dezbatere:

  • Prezentarea generală a proiectului NextCardio – Conf.univ.dr. Victor Costache, manager de proiect,
  • Procesare imagistică medical (Mimics & Ansys) pentru realizarea modelelor 3D ale aortelor – Mihai Sandu şi Cristian Bucurenciu,
  • Publicații științifice in cadrul NExtCardio – Jorn Meekel & Kak Khee Yeung,
  • Propuneri de proiecte Horizon depuse în cadrul NextCardio – Gabriela Cândea,
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Participarea la conferință se va face online astfel că vă invitam sa participați accesțnd acest link: https://us02web.zoom.us/j/81026358529?pwd=aFRUekdCaTNBaFB4TysxTXg1TGkwUT09

Proiectul Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO a fost implementat de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu având o valoare de 8.841.783,23 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.418.132,44 lei. Perioada de implementare a fost de 48 de luni, în perioada 8.09.2016 – 7.09.2020.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Acțiunea 1.1.4 Atragerea de personal cu competențe avansate din străinătate pentru consolidarea capacității de CD, Contract de finanțare nr. 66/08.09.2016, Cod SMIS proiect 103050.

Obiectivul general al proiectului NextCARDIO a fost crearea unui institut internaţional de cercetare care să se concentreze pe termen lung asupra procesului complet de gestionare a patologiilor cardiovasculare, fiind o iniţiativă de excelenţă în cadrul ULBS. Domeniul căruia se adresează este cel al sănătăţii, cu precădere prin asocierea noilor tehnologii endovasculare cu metodele de asistenţă computerizată şi simulare 3D în managementul patologiilor cardiovasculare. Totodata, NEXTCardio creste vizibilitate serviciilor și a cunoștințelor oferite de universitate pentru companii, spitale, clinici si administratia publica care se ocupa de ingrijirea medicala.

Obiectivele specifice ale proiectului NextCARDIO:

  • Atragerea oamenilor de stiinta de excelenta si a expertilor internationali in universitatea noastra ca sa stabileasca si dezvoltare unei echipe de cercetatori care eu efectuat cercetare fundamentala si aplicata precum si dezvoltare experimentala in domeniul patologiilor cardiovasculare;
  • Dezvoltarea si realizarea de prototipuri de instrumente clinice de diagnoza inovativa si inteligenta pentru administrarea si tratarea bolilor cardiovasculare, care au asistat medicii in alegerea tratamentelor optime primare si secundare pentru pacienti, si astfel au reusit sa previna rezultate clinice nedorite. Aceste instrumente vor fi ajutate de solutia inovativa, în dezvoltare accelerată, a ”Internet of Things” si solutii ICT.
  • Realizarea unui studiu, analizarea si evaluarea rezultatelor instrumentelor clinice prin
  • Analizarea si simularea existentei unei baze de date internationale de pacienti de 40 de cazuri (26 dintre care sunt din Romania)
  • Implantarea de dispozitive minim-invazive pe 10 pacienti cu disectii aortice, care vor beneficia de monitorizare in timpul tratamentului si dupa tratament pe durata proiectului si asupra carora vor fi aplicate rezultatele cercetarii
  • Cresterea numarului de studenti doctoranzi cu aproximativ 15% in cadrul Facultatii de Medicina (bazat pe numarul studentilor din 2014) precum si a numarului de cercetatori post-doc activi in facultate.
  • Cresterea numarului de colaborari internationale si aplicarea pentru cel putin 4 proiecte pe programul ORIZONT2020, sectiunea Provocari ale Societatii.

Realizarea obiectivelor asumate prin Cererea de finanțare sunt prezentate si in Brosura proiectului disponibila la acest link: http://nextcardio.ro/publicatii/brosura-next-cardio/.

Pentru mai multe informatii accesati: www.nextcardio.ro

Persoana de contact:

Victor COSTACHE – Manager Proiect – victor.costache@ulbsibiu.ro

 


NEXTCardio – Conferință de închidere

Detalii

Categorii:

Conferință Proiect

Domenii:

Medicină

Persoană contact:

Victor Costache

Email contact:

victor.costache@ulbsibiu.ro

Fişier 1:

Invitation-NextCardio-page-001.jpg

Fişier 2:

Comunicat-de-presa_conferinta-inchidere_var-noua.pdf