. . .

NEXTCardio-Workshop 1 Computational Fluid Dynamics



Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) organizeaza astazi 4 mai 2018, ora 14:00, Spitalul Polisano, workshop-ul cu tema “Computational Fluid Dynamics (CFD)” ȋn cadrul proiectului ″Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO″.

Workshop-ul este susţinut în cadrul „Asklepios” International Medical Congress for Students and Young Doctors, the XIth International Edition and the XXIIIth National Edition ce are loc în perioada 3-6 mai 2018 in Sibiu organizat de „Hippocrates” Medical Students Society of Sibiu (SSMHS).

Pe agenda evenimentului se regasesc următoarele prezentari şi teme de dezbatere: Prezentarea proiectului NextCardio – Manuel Dumitrașcu, Baze teoretice – CFD, Mimics şi Ansys – Cristian Bucurenciu, Prezentare Cazuri clinice – Tatiana Melnic, Hands-on: Simulare CFD și prelucrare date cu software Mimics și Ansys – Mihai Sandu şi Cristian Bucurenciu

Workshopul contine si o sesiune de intrebari si raspunsuri ce va fi sustinuta de catre membrii ai echipei de cercetare si tehnicieni din cadrul proiectului NEXTCardio.

Workshop-ul “Computational Fluid Dynamics” este primul astfel de eveniment dintr-o serie de 7 workshop-uri, ce are drept scop principal, diseminarea rezultatelor proiectului şi de atragere, in special a mediului economic pentru colaborări ulterioare. Totodata, in cadrul acestor workshop-uri se vor supune atentiei si aspecte legate de functionarea institutului de cercetare NEXTCardio si colaborarea cu centrele de cercetare deja existente in ULBS.

Proiectul NextCARDIO creaza la Sibiu un institut internaţional de cercetare care să se concentreze pe termen lung asupra procesului complet de gestionare a patologiilor cardiovasculare, fiind o iniţiativă de excelenţă în cadrul ULBS. Domeniul căruia se adresează este cel al sănătăţii, cu precădere prin asocierea noilor tehnologii endovasculare cu metodele de asistenţă computerizată şi simulare 3D în managementul patologiilor cardiovasculare. Totodata, NEXTCardio creste vizibilitate serviciilor și a cunoștințelor oferite de universitate pentru companii, spitale, clinici si administratia publica care se ocupa de ingrijirea medicala.

Valoarea totală a proiectului este de 8.841.783,23 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 8.418.132,44 lei. Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Pentru mai multe informatii, accesati: www.nextcardio.ro


NEXTCardio-Workshop 1 Computational Fluid Dynamics

Detalii

Categorii:

Proiect Workshop

Domenii:

Medicină

Locaţie:

Spitalul Polisano

Dată de început:

04/05/2018

Dată de încheiere:

04/05/2018

Persoană contact:

Victor Costache

Email contact:

victor.costache@ulbsibiu.ro

Link1:

http://www.nextcardio.ro

Link2:

http://congresasklepios.com/index.php/general-information/

Fişier 1:

00_Agenda-Workshop_4-mai-2018_v02.docx