. . .

Noaptea Cercetătorilor – Mesajul Rectorului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu



Dragi sibieni, doamnelor și domnilor profesori, dragi studenți și elevi,

Îmi revine plăcerea de a vă transmite câteva gânduri cu ocazia celei de-a șaptea ediții a proiectului „Noaptea Cercetătorilor”.

Ediția din 2020 se desfășoară în condiții deosebite. Este o provocare să unești prin firele invizibile ale internetului o comunitate întreagă, orașe și instituții, toate în numele științei și cercetării. Prin „Noaptea Cercetătorilor 2020”, Sibiul se alătură celor peste 350 de centre științifice din întreaga Europă, în cadrul unui impresionant eveniment destinat științei și tehnologiei.

Proiectul „Noaptea Cercetătorilor 2020” se înscrie în linia de finanțare a Comisiei Europene prin programul Orizont 2020 și se află pe agenda evenimentelor finanțate de Ministerul Educației și Cercetării. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu continuă și în anul 2020 colaborarea cu alte instituții de cercetare din România, în cadrul unui consorțiu format din 15 parteneri care implementează proiectul „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” (DoReMi-RO).

În fiecare an, Noaptea Cercetătorilor a adunat mii de vizitatori, care și-au îndreptat pașii spre standurile pregătite de facultățile din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Și în 2020, știința îi așteaptă pe sibienii de toate vârstele, care pot să vizioneze filme și să participe la webinariile pregătite de cercetătorii noștri. Întregul program al activităților online poate fi consultat pe site-ul Noaptea Cercetătorilor Sibiu 2020 (http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html). Niciun domeniu nu a fost lăsat deoparte, nicio sferă de activitate nu a rămas nereprezentată.

În numele universității sibiene, le adresez felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor și le mulțumesc partenerilor care ni s-au alăturat și în acest an: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA, Biblioteca Județeană ASTRA, Continental Automotive Systems Sibiu,  Marquardt Schaltsysteme S.C.S. România și Fundația Polisano.

Vă doresc mult succes în desfășurarea activităților și fie ca și ediția a șaptea să se bucure de aceeași reușită ca și cele de până acum!

 

Prof.univ.dr.habil. Sorin Radu,

Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu


Noaptea Cercetătorilor – Mesajul Rectorului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Detalii

Categorii:

Cercetare Comunicat Rector Inovare

Persoană contact:

Prof.univ.dr.habil. Sorin Radu

Email contact:

sorin.radu@ulbsibiu.ro

Link1:

http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.html