. . .

Noile burse Fulbright-RAF Scholar Award in the Field of Agricultural Extension Services



Comisia Fulbright Româno-Americană a lansat un nou program de burse, Fulbright-RAF (Romanian-American Foundation) Scholar Award in the Field of Agricultural Extension Services, adresat cadrelor didactice din domeniile: Agronomie; Agribusiness; Tehnologie agricolă; Zootehnie; Acvacultură; Biologie; Biodiversitate; Științe ale naturii; Pescuit; Știința și ingineria alimentelor; Silvicultură; Horticultură; Producție vegetală; Dezvoltare rurală; Apă, sol și resurse naturale.

Data limită de înscriere în acest program este 26 ianuarie 2023. Candidații sunt invitați să aplice pentru un stagiu care va avea loc în primul semestru al anului academic 2023-2024 (Fall Term 2023) în Statele Unite ale Americii.

Bursa acoperă integral costurile programului în SUA (deplasarea în/din SUA, cazare și întreținere pe durata șederii în SUA, asigurare medicală, sponsorizarea și administrarea vizei J-1), inclusiv sprijin înainte de plecare și un program de orientare de o zi.

La finalul programului, reprezentanți din conducerea universităților selectate vor fi invitați în SUA pentru a afla detalii despre experiența bursierilor și pentru a observa la fața locului ecosistemul.

Scopul final al programului este de a dezvolta programe pilot în comunități, axate în principal pe fermierii mici și mijlocii și pe întreprinderile agroalimentare cu potențial de a produce produse și servicii cu valoare adăugată.

Anunțul complet al programului, incluzând criteriile de eligibilitate și procedura de înscriere, este disponibil pe website-ul Comisiei Fulbright: https://fulbright.ro/competition/2023-24-fulbright-raf-scholar-award-agricultural-extension/

Pentru informații suplimentare, candidații pot contacta Comisia Fulbright la următoarele adrese de email: office@fulbright.ro sau corina.danaila@fulbright.ro


Noile burse Fulbright-RAF Scholar Award in the Field of Agricultural Extension Services