. . .

O echipă de studenţi ai Facultății de Inginerie a câștigat locul al II-lea la Hackathonul de Logistică din România



În perioada 07 – 08.03.2024 a avut loc la Sibiu, în sălile de conferinţă ale Hotelului Ramada, cea de-a VI-a ediție a AUTOMOTIVE LOGISTICS SUMMIT, care a avut ca temă principală “Challenging the Status Quo”.

În cadrul evenimentului s-a organizat cea de-a doua ediție a Hackathonului de Logistică din România, la care a participat o echipă de studenți ai Facultății de Inginerie din cadrul ULBS și care în urma concursului derulat a ocupat un onorant loc II.

Echipa interdisciplinară cu reprezentante de la două programe de studii la care logistica şi managementul logisticii reprezintă elemente importante în planul de învăţământ: Ingineria Transporturilor şi a Traficului (ITT) şi Inginerie Economică în Domeniul Mecanic (IEDM),  a fost formată din studentele Andrada Pleșea (an IV IEDM), Raluca Negrea (an IV IEDM) Alina Panciu (an IV ITT) și Maria Gheorghica (an IV ITT). Acestea au preluat ștafeta de la echipa participantă anul trecut formată din Teodora Vaida, Teodora Socaci şi Sorin Petrese toți în prezent absolvenți ai programului IEDM.

Echipa Facultății de Inginerie a ULBS participantă la această ediție a Hackathonului de Logistică a trăit momente minunate! După două săptămâni de eforturi susținute (de la primirea primei probleme ce trebuia rezolvată) și după rezolvarea a două probleme dificile propuse de către organizatori, una privind reducerea emisiilor de carbon într-un lanț logistic și cealaltă privind modul în care inteligența artificială (AI) poate contribui la optimizarea logisticii, echipa noastră a reușit să ajungă pe podium.

Felicitări Andrada Pleșea Raluca Negrea, Alina Panciu și Maria Gheorghica! Mulțumim și mentorului echipei: Paul Dan (Brandl Ro) care a fost un liant și un sfătuitor deosebit!

Despre Hackathonul de Logistică:

Hackathonul de Logistică este un concurs destinat studenților de la universitățile din ţară, inițiat de revista Intermodal & Logistics ca parte integrantă a Conferinței internaționale AUTOMOTIVE LOGISTICS SUMMIT.

Acest demers educațional a reunit mai multe echipe de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Pitești, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Craiova, etc. cărora le-au fost alocați mentori specialiști în logistică (coordonatori ai unor departamente de logistică din cadrul unor firme specializate în domeniul automotive), şi un juriu format din experți în logistică (Despina Sitaru – Head of Logistics DTR Dräxlmaier Sisteme Tehnice Romania, Daniel EnacheDirector Parts&Accessories Logistics Central Europe Dacia, Rareș NiciuLogistics Manager, ZF TRW).

Hackathonul este o oportunitate pentru companii şi pentru managerii de logistică din industrie pentru a cunoaște viitoarea generație de profesioniști și de a afla mai multe elemente despre abilităţile și competenţele lor tehnice. În același timp, ajută mediul academic să fie mai aproape de mediul de business.


/

Detalii

Categorii:

Competitie

Domenii:

Inginerie

Persoană contact:

Lect.univ.dr. Daniela Popa

Email contact:

daniela.popa@ulbsibiu.ro