. . .

O echipă din ULBS a participat la întâlnirea UIF organizată de Universitatea Stanford, USAO delegație formată din patru studenți și două cadre didactice din ULBS a participat în luna martie la întâlnirea organizată de Universitatea Stanford, California, cu prilejul absolvirii programului University Innovation Fellows (UIF).

Programul UIF face parte din oferta de programe a Școlii de Design Thinking de la Stanford (Stanford d.school), care a găzduit și atelierele despre Future Thinking, sustenabilitate, etică și tehnologie, dezvoltare personală și design, adresate atât echipelor de studenți, cât și cadrelor didactice (faculty champions) prezente. Diversitatea evenimentelor a avut ca scop provocarea participanților de a găsi inspirație în experiențele celorlalți, dar și oferirea unei oportunități de networking cu echipele altor 66 universități, din 13 țări.

Pe lângă cele patru zile de ateliere, membri ai echipei ULBS au avut întâlniri cu reprezentanți ai Stanford Literary Lab și reprezentanți din cadrul echipelor K-12 Lab și Teaching and Learning Studio ale Stanford d.school. De asemenea, ei au participat la atelierul organizat în 31 martie de echipa d.school Executive Education.

În 2024, întâlnirea echipelor UIF va avea loc în Țările de Jos, la Universitatea Twente, unde un grup de studenți și profesori care fac parte din UIF a pus bazele unui Design Lab în urmă cu câțiva ani. Scopul UIF este acela de a capacita studenții pentru a deveni motorul dezvoltării unor proiecte în propria universitate, cu ajutorul unor mentori de la Universitatea Stanford și din universitățile selectate în program. La întâlnirea din 2023 au participat aproximativ 300 de studenți, iar apelul pentru selecția echipei 2023-2024 va fi transmis studenților prin e-mailul instituțional, în luna aprilie.


/

Detalii

Categorii:

Comunicate

Domenii:

General

Persoană contact:

Raluca Bârsan

Email contact:

raluca.roca@ulbsibiu.ro