. . .

O nouă investiție dedicată studenților a fost finalizata la ULBS. Reabilitarea Căminului studențesc nr. 6



Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a finalizat lucrările de reabilitare a Caminului Studențesc nr. 6 (Strada Pedagogilor, nr. 7), în urma unei investiții de 1,3 milioane euro, bani proveniți din fonduri proprii ale ULBS. Căminul a fost preluat la data de 1 martie 2017 de la Primăria Municipiului Sibiu. Clădirea se afla într-o stare avansată de degradare și a fost transformată într-un cămin modern, pentru studenți. Noul cămin studențesc este structurat pe 4 nivele (parter + 3 etaje) și dispune de un număr de140 de locuri de cazare, fiind amenajate 44 camere cu 3 paturi și 4 camere cu două paturi. ”În acest moment, din cauza condițiilor de pandemie, regimul de cazare va fi de maxim două locuri în fiecare cameră”, a precizat directorul general administrativ al ULBS, ec. Vasile Moțoc.

Studenții vor avea la dispoziție în noul cămin, la fiecare nivel, câte o bucătărie complet utilată (veselă, mese, scaune, aragaze, cuptoare cu microunde și câte un frigider aferent fiecărei camere). Toate camerele au baie proprie, iar la două dintre nivele există spălătorii dotate cu mașini de spălat automate și uscătoare de rufe. Accesul în clădire se face pe baza cardului ULBS, căminul dispunând de conexiune la internet precum și de sistem de supraveghere video.

„Universitatea este în permanentă preocupare de a oferi studenților cele mai bune condiții atât de cazare cât și de învățământ/cercetare, iar finalizarea acestei noi inversiții reprezintă un pas deosebit de important pentru noi în modernizarea infrastructurii universitare”, a declarant prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul ULBS.

Lucrările efective de reabilitare au început în martie 2020 și au fost finalizate în decembrie 2020, primii studenți fiind cazați începând cu data de 11 ianuarie 2020.


O nouă investiție dedicată studenților a fost finalizata la ULBS. Reabilitarea Căminului studențesc nr. 6

Detalii

Categorii:

Infrastructură

Domenii:

General

Persoană contact:

Teodor Boanta

Email contact:

teodor.boanta@ulbsibiu.ro