. . .

Părintele Constantin Necula a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu



Părintele Constantin Necula a primit în cadrul unei ceremonii organizate de Academia Forelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu  titlul de Doctor Honoris Causa, conferit de gl.bg. prof. univ. dr.ing. Ghiță Bârsan, rectorul AFT.

Părintele Constantin Necula  este doctor în teologie din 2004, profesor universitar din 2022, după ce în în 2017 obține certificatul de abilitare. În prezent este masterand al Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în domeniul Arheologie, Civilizație și Artă antică îîn încercarea de a-și împlini pasiunea pentru arheologie care-l preocupă din copilărie. CV-ul său profesional consemnează 73 de cărți de autor unic, 41 de volume colective, 13 cărți de autor/ coautor traduse în limbi străine, 39 de volume coordonate și 5 cărți traduse în limbile engleză, franceză, german și maghiară. 134 de studii sunt publicate în volume colective iar 118 sunt publicate în reviste de specialitate (teologie, pedagogie, geopolitică și educație).

Scrie săptămânal la ziarul Tribuna (unde în 2022 reușește să publice o prezentare de carte pe zi) dar colaborează constant și la ziare ca Sibiu 100%, Gândul, Republica sau ziare și reviste ale centrelor bisericești din țară, publicații ale liceelor ori colegiilor (inclusiv cele militare).

Cunoscut om de media (Emisiunea „Bucuria Credinței” din cadrul TVR atinge acum al 15-lea sezon) primește premiul Radar pentru personalitatea media a anului.Scriitor recunoscut inclusiv prin apartenența la Uniunea Scriitorilor din România (filiala Brașov) primește premiul acesteia în 2023 pentru volumul prim al Bibliei pentru copii- Nașterea și copilăria Mântuitorului (Bookzone, 2022). Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) care îi acordă distincția Credință și Loialitate „pentru consecvența, abnegația și pasiunea de care dă dovadă în demersul jurnalistic și loialitatea față de profesie”( 28 iunie 2019). Este distins cu numerose ordine bisericești culminând cu Ordinul Sf. Ioan Gură de Aur acordat de PF Părinte Daniel, Patriarhul României în 2017. Profesional este distins cu titlul Profesor Bologna (2017) și Trofeul Oamenii Timpului (2016, la categoria Diplomația Publică) iar consiliul regional din Florența- unde a activat în cadrul redacției revistei Citta di Vita- a distins munca întregului colectiv al revistei cu premiul „Pegasus d’Argento”. Tot peste hotare va primi Diplomele de excelență ale Ambasadei României la Vatican și Consulatului General al României la Bilbao.

Părintele Constantin Necula este implicat în proiecte sociale și educaționale în cadrul Asociației Fondation pour une Monde Nouveau (unde colaborează inclusiv în plan internațional) iar de mai bine de 25 de ani este Președintele Asociației „Crucea Albastră” din România sub ale cărei auspicii se desfășoară asistență anti-alcool și drog la standarde europene unde a dus la bun sfârșit un nou sediu al Clinicii „Insula Speranței” Șura Mică și a redobândit încrederea International Blau Kreutz în susținerea unor proiecte de suport pentru persoanele aflate în dificultate. De patru ani este vicepreședintele Asociației „Sus Inima” – pentru persoanele aflate în situație de boală oncologică- unde a făcut parte din proiecte în care s-au realizat centrele pentru bolnavii oncologici din Sibiu, Timișoara și București iar, îndată după începerea Războiului din Ucraina, o activitate sistemică de susținere a persoanelor aflate în plină criză datorată acestuia, culminând cu realizarea unui departament Educațional al Asociației care asigură astăzi suport pentru mai bine de 1500 de elevi ucraineni, profesori și familiile lor.

Îl felicităm pe părintele Constantin Necula pentru această distincție și îi mulțumim pentru toată contribuția adusă comunității universitare și comunității sibiene!


/

Detalii

Categorii:

Ceremonie

Domenii:

Teologie

Persoană contact:

Relațiii Publice

Email contact:

relatii.publice@ulbsibiu.ro